Aktivni odmor

Brački gušti – posjetite kulturno i sportsko lito u Selcima!

OTKRILI SMO VAM VEĆ ODAVNO da je Općina Selca pravi bastion kulture otoka Brača! Kako i dolikuje, otočko misto takvog renomea, pripremilo je obilje poslastica za kulturoljupce, ali i ljubitelje omiljenih dalmatinskih sportova.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Brac-Run-2018-33_1.jpg

Stoga, ako to već niste učinili do sada, prava je prilika da u kulturno srce Brača zavirite – već ovog ljeta!

Image may contain: 6 people, people standing and outdoor

PREDSTAVE ZA DJECU I ODRASLE, KLAPSKE PISME, PREDAVANJA, IZLOŽBE… Šaroliki program selačkog Kulturnog lita obuhvaća predstave za djecu i odrasle (krajnje intrigantnih naslova poput „Izvorno hrvacko“, „Profesore, dajte 2!“, „Metoda za brak“, „Roko i Cicibela“), večeri sa glazbom u živo (primjerice, nama se sviđa Blues night u Sumartinu – 8.08. u 21.00!), nastupe klapa (u nekoliko navrata gosti su mogliuživati u nastupu klape Berulia, a 27.07. u smotri pod nazivom „Ima jedan otok sretan“, koju će uveličati i selačke glazbene snage, klapa Timbar!) i obilju drugih sadržaja za ljubitelje kulture!

Image may contain: sky, mountain, outdoor, water and nature

Tu su i različita stručna predavanja o povijesti otoka Brača i Općine Selca, izložbe, kino pod zvjezdanim otočkim nebom sa pomno odabranim projekcijama za djecu i odrasle, te prava poslastica – 29.  svehrvatska jezično-pjesnička smotra Croatia rediviva ča-kaj-što, utemeljena još 1991. godine na ideji trojstvenosti hrvatskog jezika. Poslušaje i Vi pjesnike na Trgu Stjepana Radića, popularnoj selačkoj Pijaci, u petak, 9. kolovoza, s početkom u 21 sat!

Image result for selca izložba

OSIM OMILJENIH DALMATINSKIH TURNIRA, u kojima sjajno dolazi do izražaja tipičan mediteranski temperament – kao što su održani malonogometni turnir (11. Memorijalni turnir “Ivo Vlahinić”, od 18.07.) i turnir u balotama (od 25.07.), program selačkog sportskog ljeta, sada već tradicionalno započetog utakmicom Stari protiv Mladih, obogaćen je i turnirom u uličnoj košarci te vaterpolo turnirom! No, njegov centralni događaj svakako je koncert Nene Belana & Fiumensa u predivnom prostoru Didolića dvora u Selcima (4.08. u 23.30)!

Image result for neno belan selca

Jeste li znali da je ovaj sklop, podignut od istaknute selačke obitelji Didolić, bio središte kulturnog i političkog života u razdoblju narodnog preporoda u Dalmaciji? Osim u koncertu, guštajte u ambijentu ovog sjajnog primjera građanske arhitekture iz 19. stoljeća!

Image result for sumartin
Image result for sumartin plaže

NAPUNITE BATERIJE – U NEKOJ OD DIVNIH UVALA! Ima li boljeg načina da obnovite energiju nakon ovih sportskih, kulturnih i zabavnih događanja, od provođenja dana na jednoj od divnih šljunčanih plaža ili ljupkih uvala istočne strane Brača?

Image result for sumartin plaže

Mnoge od njih su obiteljskog tipa te su idealne za boravak s djecom, a one skrivene pravi su izazov za istraživače! Vrijedi napomenuti da u luci Sumartin i Povlja postoji i mogućnost nautičkog priveza- informacija koju će prekaljeni morski vukovi koji svoja plovila žele ostaviti na sigurnom, itekako cijeniti!

Image result for sumartin plaže

Više: Turistička zajednica Selca

Foto: Tz Selca