Aktivni odmor

Instagram – friendly ljepotice – ovo su najljepše plaže Srednje Dalmacije!

This post is also available in: English

Naša čipkasta obala prebogata je bisernim plažama sa kristalno čistom vodom, čija ljepota naprosto – ostavlja bez daha!

NEMOJTE SAMO DOKUMENTIRATI. Da biste lakše odabrali onu baš po svom guštu, pripremili smo za Vas 6 najljepših, a imamo i savjet – iako će ove krasotice zasigurno uljepšati Vaš news feed na popularnim društvenim mrežama, nemojte samo dokumentirati.

Nek Vam opuštanje bude prioritet – ne zaboravite guštat’!

Image result for zlatni rat hot spots
  1. ZLATNI RAT –  OVA ŠLJUNČANA LJEPOTICA je i službeno najljepša plaža na svijetu – prema mišljenju travel guru portala Big 7 travel, inače neumornih tragača za najprivlačnijim Instagram-friendly lokacijama na svijetu. Plaža je dio prepoznatljive vizure Bola i omiljeno mjesto surfera i kupača diljem svijeta!

Fini zlatni šljunak nataložen oko podmorskog grebena, čiji se vršak stalno mijenja pod utjecajem valova i morskih struja, poput kakvog jezičca se pruža gotovo pola kilometra okomito u more!

Image result for lovrečina

2. BRAČKA UVALA LOVREČINA, UŠUŠKANA IZMEĐU POSTIRA I PUČIŠĆA, nije posebna samo po velikoj pješčanoj plaži, već i arheološkim nalazištima! Kulturoljupci, nakon kupanja, bacite oko i na ostatke nekadašnje bazilike Sv. Lovre iz 5. i 6. stoljeća!

Image result for palmižana

3. PALMIŽANA – OTKRIJTE ČARI PAKLENIH OTOKA. Kakav bi to top 10 bio bez našeg najsunčanijeg otoka, Hvara?

Image result for palmižana

Otok Klement u hvarskom arhipelagu krije ovu pješčano-šljunčanu krasoticu sa kristalno čistom morskom vodom, koju prati i fantastična ugostiteljska ponuda!

Image result for palmižana

4. BAŠKOVOŠKA NIKOLINA pod sigurnim štitom mrkog Biokova u daljini, ponosna je nositeljica Plave zastave za izvrsnost i uređenje okoliša, a renomirani Daily Mail smatra je jednom od 10 najatraktivnijih plaža na cijelom Mediteranu!

Image result for nikolina baška
Image result for lovrečina hotspots

5. BAJKOVITA VIŠKA STINIVA vrijedna je polusatnog hoda kozjim putem kojim se do nje dolazi, a zbog lakšeg prilaza s mora, obožavaju je nautičari! Dvije visoke kamene litice između kojih je šljunčana plaža – poput kakvog morskog amfiteatra! – prizor su koji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Image result for stiniva

6. PLAŽA KRKNJAŠI NA DRVENIKU VELOM, nije slučajno dobila naziv Plava laguna!

Related image

Tek letimičan pogled na njene bijele oblutke i blještavo, prozirno tirkizno more, navest će Vas da je uvrstite na popis mjesta koja nipošto ne smijete propustiti!

More: www.dalmatia.hr

Photo: www.dalmatia.hr, Wellcome to Croatia

This post is also available in: English