Aktualno

Ne propustite jednu od najpopularnijih dalmatinskih fešta – Feštu vina u Jelsi!

FEŠTA VINA, JELSA

29.8. – 31.8.2019.g.

Jedna od najdugovječnijih fešti na Jadranu, i ove godine se obilježava zadnji tjedan mjeseca kolovoza.

Fotografija Visit Jelsa.

U početku zamišljena radi potrebe da se vino koje je ostalo iz prošle godine na kraju sezone proda što je moguće više da bi novo vino čija berba započinje prvim danima rujna imala gdje se spremiti.

Fotografija Mojito Bar Jelsa.

Kroz godine se brendirala u jednu od većih tradicionalnih dalmatinskih fešta.

Fotografija Visit Jelsa.

Ovogodišnji program započinje u četvrtak, 29.8. sa retrospektivom Sajma vina, izložbe koja će se po prvi put izlagati u prekrsanom ambijentu Trg. Sv. Ivana. Obilježit će sve važnije detalje ove fešte. Uz klapske pjesme i vino ovo je uvertira u sljedeća dva najveselija dana u Jelsi. Mnoštvo izvođača, bogata gastro scena, vrhunska hvarska vina te prijatelji iz Brdovca, obilježit će ovu 2019.g. Feštu vina.

Fotografija Visit Jelsa.

U petak ujutro kreće međunarodna veslačka regata, slijedi stručno ocjenjivanje otočkih vina u organizaciji renomiranog projekta „Vinske zvijezde“. Od 18h nazočni će moći uživati u bogatoj eno gastro ponudi, gledati bakljadu brodica te saznati na svečanom proglašenju koje je hvarsko vino na ocjenjivanju dobilo najvišu ocjenu.

Image result for jelsa vina

Pobjednika s najvišim brojem ocjena nagradit će TZ Jelsa plaćenim izlagačkim mjestom na međunarodnom sajmu vina VINOCOM u Esplanadi, 22-23.11.gdje se tradicionalno dodjeljuju priznanja najboljima u projektu Vinske zvijezde.  U noćnim satima goste će zabavljati klapa Cambi, Dreamers bend na Pjaci, Totem bend u Mojito baru, DJ Župi u Step Up, Ivica i Antonia kod vinskog kutka na Mandraču.

Image result for fešta vina

U subotu uz gastro i eno ponudu naših vinara i ugostitelja na red će doći i popularne zabavne igre, među njima i potezanje konopa, skidanje pršuta. Na glavnoj pjaci nastupit će Danijela Martinović te Robert Mareković i Swingers bend, grupa Boss u Mojito baru, DJ Dasta i Danny u Step Up, DJ Tabu u eno kutku, Kooperonti u gastro kutku na Velom mostu. U 22:30, kao i svake godine, veliki vatromet obasjat će nebo iznad jelšanske luke. 

Fotografije: Tz Jelsa

Više: Tz Jelsa