Aktivni odmor

Ne propustite fjeru Sv. Roka u Sutivanu!

Image result for sutivan hotspots

Sutivan svoje brojne domaće i strane posjetitelje posebno privlači sredinom kolovoza na višednevnu pučku feštu kojom proslavlja Svetog Roka, zaštitnika mjesta.

Image may contain: 1 person, standing, crowd, night and outdoor

Nije bez razloga broj gostiju i poklonika Sutivanske zabave svake godine sve veći. Kako i ne bi bio, kada se isprepleće vrsna mreža pučkih svečanosti, vrhunske zabave za mlade sa prigodnim spektaklom na glavnoj Rivi, upotpunjena izvrsnim koncertima uživo.

Recept za dobar ljetni ugođaj u Turističkoj zajednici Sutivan jako dobro znaju. U bogatom trodnevnom programu, na sam dan proslave blagdana Sv. Roka nastupaju Danijela Martinović i veseli Matko i Brane U 23 sata očekuje nas spektakularni vatromet, poklon hotela Lemongarden mještanima i njihovim gostima.

Image result for sutivan sveti roko

Program počinje14. kolovoza na Užežin Velikoj Gospi. Ispred crkve na rivi nastupa Klapa Kampanel.

Image result for sutivan sveti roko

Za Veliku Gospu, održava se svečana misa u 10,30 sati, popodne recitirana misa i procesija u 18,30 sati. 

Image may contain: 1 person, outdoor

U petak, na blagdan sv. Roka, u župnoj crkvi s početkom u 7 sati održava se misa i pjevanje o životu sveca, te svečana procesija s kipom do župne crkve. Popodnevnu svečanu misu s početkom u 18:30 sati, predvodi Dr. Don Tonči Matulić.

Image may contain: 4 people, sky and outdoor

Sutivan je malo bračko mjesto, koje svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Za osjetiti ljepotu i puls bračkog kamena, bijelih kala, morske šetnice, malih ukusno uređenih mediteranskih kućica..zaista treba otići tamo i uživati u spoju jedinstvene arhitekture i morske tišine.

Image result for sutivan sveti roko

Što sve raditi na fešti svetog Roka?

Za one koji dolaze zbog dobre hrane, Sutivan nudi tipična jela bračke otočke kužine u konobama i agroturizmima, ali i na veselim uličnim štandovima. Lokalni poljoprivredni proizvodi mogu se kušati u sklopu pučkog sajma na kojem se mogu razgledati i kupiti tradicionalne bračke rukotvorine i suveniri.

Roditelji se ne moraju brinuti da će se njihovi najmlađi dosađivati jer je upravo za njih osmišljen dječji kutak.

Više: www.visitsutivan.com

Foto: Tz Sutivan