Aktivni odmor

Gastronomadi i kulturoljupci! Neistraženi brački dragulji – Selca i Sumartin, adresa su za uživanje u posezoni!

OTKRILI SMO VAM VEĆ ODAVNO da je Općina Selca pravi bastion kulture i gastronomije otoka Brača!

Kako i dolikuje, otočko misto takvog renomea, pripremilo je obilje poslastica za kulturoljupce, ali i ljubitelje dobre zabave i vrhunske gastronomije.

Da Općina Selca ima i svoju vedru i razigranu stranu, uvjerili su se svi koji su 17. rujna posjetili njeno naselje Sumartin!

Naime, ovo je slikovito mjesto, nakon Supetra, Bola i Sutivana, bilo domaćinom 12. Međunarodnog bračkog ljetnog karnevala!

Fotografija Dolce Vita Supetar.

“NADMETANJE” U KOJEM SU SVI POBJEDNICI. Ova turistička manifestacija, koja već dvanaest godina u nizu pri kraju sezone oživi i razigra ovo bračko malo misto, započela je šarenom povorkom koja je krenula u 18:00 sati, u kojoj je sudjelovalo preko 100 karnevalista iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Gostoljubivi Sumartinjani ugostili su sve željne dobre zabave i pune mašte! Tako su bračkim karnevalom u Sumartinu prodefilirale impresivne maske… ovo je zapravo bilo nadmetanje u kreativnosti i dobroj energiji, u kojem su bili pobjednici – baš svi!

Fotografija Visit Selca.

ISTOČNI DIO NAJVEĆEG DALMATINSKOG OTOKA – ADRESA ZA UŽIVANJE U POSEZONI! Da je rujan itekako znalački odabir za tempirati svoj odmor, znaju svi koji zaziru od gradske vreve, previsokih ljetnih temperatura i napornih gužvi karakterističnih za špicu sezone.

Image result for selca izložba

Sjajna je stoga ideja bila posjet karnevalu uklopiti s razgledom kulturnog obilja Selaca – od spomenika velikanima poznatih diljem Hrvatske, pa do veličanstvenih primjera sakralne umjetnosti – poput kipa Srca Isusova, rada proslavljenog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, ili pak impresivne Bračke katedrale – najviše crkve na dalmatinskim otocima!

Image result for selca brachia

Gastronomadi već odavno znaju da ih na selačkim stolovima očekuje rapsodija okusa – od vrhunskog bračkog ulja, domaće janjetine i kvalitetnih vina, pa do specifičnih slastica i zamamnog ovčjeg sira! – te nije na odmet razigrane karnevalske dogodovštine spojiti s doživljajima – za nepca!

Fotografija Brachia olive oil experience.
Image result for sumartin

Više:  www.visitselca.com

Foto: Tz Selca , Brachia