Aktivni odmor

Rekordni kolovoz u Bolu! 100-tisućiti gost posjetio najbolju malu destinaciju na Jadranu

MIRIŠE NA SJAJNU TURISTIČKU POSEZONU!

KADA JE BRITANKA AMY CAROLINE HARDCARE iz Iselwortha odsjela u hvaljenom bolskom Lifestyle hotelu “Vitar” sa tirkiznim bazenom i pogledom na morsku pučinu koji oduzima dah, nije ni sanjala da će joj pripasti još jedna iznimna čast i zadovoljstvo – naime, u nedjelju, 15. rujna, od strane Markita Marinkovića, direktora TZO Bol, uručen joj je prigodan poklon – kao 100-tisućitoj gošći naše najelegantnije otočke destinacije!

Fotografija TZO Bol.

LASKAVE TURISTIČKE BROJKE. Ove je godine tu vrtoglavu brojku od 100.000 oduševljenih putnika namjernika Bol dočekao čak 14 dana ranije nego prošle, što ukazuje samo na jedno – fantastičnu turističku sezonu!

Potvrđuju to i statistike – tek letimičan pogled na strukturu gostiju za kolovoz 2019. godine govori o povećanju od čak 14% u dolascima (ukupno 30.825 dolazaka) te 1.8% u noćenjima (odnosno, 185.373 noćenja).

okolina-galerija-12

Riječ je o najvećem ostvarenom broju dolazaka i noćenja od uvođenja sustava eVisitor u 2016. godini. Po tipu smještaja, prednjače nekomercijalni smještaj i kampovi, koji su zabilježili porast od oko 5%. Što se strukture gostiju tiče, Bol su u kolovozu najviše preferirali naši talijanski susjedi (25.198 ili 13.58% gostiju), a u stopu ih prate Francuzi, Nijemci i domaći gosti, koji su činili oko 10% ukupnog broja kolovoških gostiju. Pored njih, privukao je Bol i goste iz drugih krajeva Europe, poput Austrije, Velike Britanije, Slovenije, Švedske, Češke i Poljske.

RUJAN MIRIŠE NA – DOBRU POSEZONU. Bolski će rujan, po svemu sudeći, nastaviti ovaj sjajan trend. Zasluga je to i atraktivnih manifestacija koje privlače goste – od onih sa kulturnih i zabavnim predznakom, poput koncerata ozbiljne glazbe u prostoru Župne crkve, predstava u Domu kulture, odnosno gastro-zabavnih događanja svaki tjedan na rivi – bolskih litnjih noći, pa do onih sa svjetskim pečatom, kao što je raskošno 12. izdanje Međunarodnog bračkog ljetnog karnevala, čiji je Bol jedan od domaćina, a koji je dobrom energijom i veseljem privukao maškarane skupine diljem Europe!

Image result for sutivan ljetni karneval

Još jedna prava poslastica je i Bol Soul festival u listopadu, koja će zaljuljati bolske goste – ljubitelje kvalitetne glazbe, u najsofisticiranijim soul, house i jazz ritmovima, a popularnosti destinacije u svijetu svakako je pridonijela i činjenica da je Bol jedina destinacija u RH i u ovom djelu jugoistočne Europe koji ima međunarodni teniski turnir za žene WTA Croatia Bol Open iz serije 125K!

Image result for wta bol

DA BROJKA OD 100.000 GOSTIJU s početka našeg teksta nipošto nije slučajnost – možete se uvjeriti i na najukusniji mogući način – putem senzacija za nepca! Naime, bila bi prava šteta gorespomenuta događanja ne upariti sa čuvenom bračkom gastronomijom. Nadaleko poznatu bračku janjetinu, pršut i ovčji sir, specifične domaće torte i kolače koji oponašaju izgled otočkog krša te svjetski nagrađivana vina, pronaći ćete u bolskim tradicionalnim konobama, restoranima s ponešto modernijim kulinarskim potpisom i vinarijama ovjenčanim brojnim svjetskim priznanjima!

Image result for bol

Više:Tz Bol