Aktivni odmor

Saznajte zašto “Vela Luka Outdoors” slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige!

STOTINU NATJECATELJA NESTRPLJIVO IŠČEKUJE POČETAK MANIFESTACIJE

Proteklih godina Vela Luka se pokazala kao savršena destinacija pustolovnog turizma, a što prepoznaju brojni domaći i strani zaljubljenici u ovu vrstu odmora i zabave.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Od 2014.godine  kad je Vela Luka Outdoors započeo, ova manifestacija je doživljela veliki rast kako u ponudi, tako i u broju natjecatelja ali i u duljini trajanja same manifestacije, pa i ove godine imamo bogati program – čak četiri dana i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Šesta je ovo godina održavanja ove iznimne manifestacije koja je itekako zaživjela kod lokalnog stanovništva te potaknula neke nove i dobre trendove kako u bicikliranju i trčanju tako i u volontiranju. Pa se  tako od prve godine i par lokalnih natjecatelja došlo do njih gotovo stotinu.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Manifestacije započinje u četvrtak kad ćemo imati otvaranje manifestacije te panel diskusiju na temu „Razvoj aktivnog turizma” gdje će sudjelovati Vinko Prizmić (idejni začetnik Vela Luka Outdoors-a), Danijel Lacko (pustolov i sportski novinar), Ana Matijaš (organizatorica biciklističkih tura) te Dorjan Dragojević (direktor TZO Vela Luka), a kao moderator večeri biti će Frano Vlašić.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Iz godine u godinu nastojimo obogatiti program, pa smo uz četiri trke (Veli i Mali trail, Mala strka, MTB utrka) u ovu sportsku manifestaciju ubacili i penjački zid, kajaking, parkour, slackline i zip line za najmlađe te projekcije avanturističkih filmova. Novost su i dječje utrke za uzrast do 10 godina, a dječica će trčati sa sloganom „Kad narastem i ja ću trčati Velu strku”.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Za mlađe će se organizirati i radionice slobodnog penjanja, kroz koje će imati priliku naučiti nešto o ovom atraktivnom sportu. Ujedno je to i jedna od poruka koju želimo poslati mlađim generacija. Da treniraju, vježbaju i izabiru sport i zdravi način življenja.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Utrke Veli i Mali trail u duljini od 23 km i 10 km te MTB u duljini od 28 km ipak su glavni događaji Vela Luka Outdooorsa. Staze  kao i svake godine oduševljavaju  ljepotom.  Prolaze uz maslinike, pored suhozida i plaža, kroz polja vinove loze i borove šume, uz brdo Hum te barem nakratko ožive napuštene kamene kućice i skrivene crkvice , vrtujke i zaboravljena polja. Cilj i start MTB su u centru mjesta dok Veli i Mali trail, simbolično kreću iz Vele spile, arheološkog nalazišta te samog ishodišta moderne civilizacije. A kako bi spektakl bio još veći, pobrine se i udruga Trtajun, čiji članovi se obuku u praljude te tako natjecatelji u potpunosti mogu doživiti ovaj iznimni arheološki lokalitet. Kao i dosada program će voditi avanturist te sportski novinar Danije Lacko.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Ove godine ćemo imati i predavanje našeg vjernog natjecatelja i višestrukog pobjednika naših trail utrka te hrvatskog Ironman triatlonca Marina Koceića koji će iz prve ruke ispričati kako se priprema za najvažnije svjetske trke te opisati kako izgleda jedna utrka, koji su usponi i padovi i kako sve to izdržati do kraja. Inače Marin Koceić svoje pripreme za razne svjetske utrke rado odrađuje u Veloj Luci, a ove godine trčati će Veli trail.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Iznimno smo ponosni što je u našem mjestu zaživio sportski i zdravi duh te što ova manifestacija iz godine u godinu dobija sve veći broj sudionika a Vela Luka Outdoors slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige.

Fotografija Vela Luka Outdoors.

Jedan od razloga je i taj što u nedjelju, dan nakon utrka, TZ Vela Luka, za sve sudionike, natjecatelje i volontere, organizira besplatni izlet na otok Proizd, biser ovog dijela Dalmacije, a tamo uz kupanje i druženje, bude i utrka kajacima.

Dan Sat Događaj Mjesto
19.09.2019 Četvrtak 20:00 Panel diskusija na temu razvoja aktivnog turizma i brendiranja destinacije Centar za kulturu
20.09. 2019. Petak 9:00-19:00 19:00-20:00   20:00 do 21:30 Škola penjanja za mlade Predavanje Marina Koceića, hrvatskog Ironman triatlonca Prezentacija i projekcije pustolovnih filmova Vela riva Atrij centra za kulturu   Vela riva
    21.09. 2019. Subota 10:00 do 19:00   15:30       start 15:45      start 16:00       start                   20:00   Škola penjanja za mlade Slackline,  Zip line i parkour MTB maraton (28km) Mala strka – „Đir oko parka” Veli i Mail trail (23 i 10 km) Večera za natjecatelje, organizatore i volontere, uz proglašenje pobjednika, zabava i koncert na rivi – Eksjurok bend   Vela riva Vela riva Vela riva Vela riva Vela spila   Vela riva  
22.09. 2019. Nedjelja 09:00-14:00 BESPLATNI IZLET NA OTOK PROIZD Zajedničko druženje na otočiću Proizdu: kupanje, utrka kajacima  Otok Proizd

Više: tzvelaluka.hr

Foto: Vela Luka Outdoor