Aktualno

Svečano otvoren novoobnovljeni hotel Palace Elisabeth u Hvaru, prvi hotel s pet zvijezdica na otoku!

Povijest najstarijeg hvarskog hotela i carica Sisi bili su inspiracija, motiv i nadahnuće  svečanog otvorenja hotela. Hotel je obnovom i redizajnom dobio novo lice, te podignuo ljestvicu kvalitete koju gosti očekuju u Hvaru

U Hvaru je u subotu, 21. rujna 2019., održana svečanost otvorenja novoobnovljenog hotela Palace Elisabeth.

Prvi hotel s 5 zvjezdica na Hvaru

Kao jedna od najljepših građevina na ovim prostorima, uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara.U obnovu je uloženo 100 miljuna kuna. Sastoji se od 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature, unutarnjeg bazena, luksuznog spa te dvije vanjske terase. 

Gallery image of this property

Hotel odiše otmjenošću, te promiče sve ono najbolje od grada, oduvijek je bio omiljeno mjesto susreta Hvarana i gostiju. Stoga posjet gradu Hvaru nije potpun ako se ne popije kava na terasi hotela Palace Elisabeth, jer malo je mjesta odakle se pruža tako predivan pogled na hvarsku povijesnu jezgru, pjacu, rivu, Arsenal, Paklene otoke i gradsku luku.

Hotel je otvoren uz pozornost društvene elite i svjetskih medija

Sam čin otvaranja je izvršila Marie Vitek, supruga Radovana Viteka, vlasnika Sunčanog Hvara.

Govor su održali Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara, ministar turizma Gari Cappelli i Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe.

„Otvorenje hotela Palace Elisabeth dodatno podiže postojeću ponudu na višu razinu i ujedeno pridonosi privlačnosti destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima“, izjavila je predsjednica Uprave Gordana Tomičić.

Povijest hotela Palace Elisabeth seže još u 13. stoljeće. 1898. godine hotel  je obnovljen i dobio je ime Spa Hotel Empress Elisabeth, po austrijskoj carici Sisi koja je bila izdašna pokroviteljica njegove gradnje.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je slika14_1.jpg

Povijest ovog najstarijeg hvarskog hotela i carica Sisi bili su inspiracija, motiv i nadahnuće  samog svečanog otvorenja hotela.

Mnogi su se gosti mogli slikati zajedno s djevojkama u originalnim Sisi haljinama koje su nas podsjećale na bogatu baštinu ovog bezvremenskog hotela.

Zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Sunčani Hvar od 100 milijuna kuna, Palace Elisabeth je postao prvi hotel s 5 zvjezdica na otoku i članom elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela “The Leading Hotels of the World”. Riječ je o investiciji od 300 tisuća eura po sobi, što je jedna od najvećih investicija u hrvatskoj hotelskoj industriji.

„Od svih objekata koje imamo, hotel Palace Elisabeth je poseban. Ovo nije bio nimalo lagan projekt za realizaciju jer se moralo raditi sa posebnom pažnjom s obzirom na kulturno naslijeđe. U planu su nam ulaganja u ostale objekte Sunčanog Hvara“, izjavio je Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe.

Osim domaćih novinara, na svečanom otvorenju prisustvovali su brojni međunarodni novinari. Bilo je tu novinara iz New York Timesa, Robb Reporta, Voguea, National Geographica, Conde Nast Travelera i Architectural Digesta, koji su s oduševljenjem pratili događanje.

Uz niz uvaženih gostiju, otvorenju je nazočio ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak.

Više: www.suncanihvar.com

shares