Aktivni odmor

Topli rujan privlači! 5 sjajnih ideja da istražite Seget u posezoni!

ZA UPIJANJE SUNCA – JOŠ NIJE KASNO! Topli rujan privlači sve one koji se još nisu spremni rastati od ljetnih radosti, a ubrajate li se u tu skupinu, bolje preporuke od idiličnog i suncem okupanog Segeta – nemamo!

Iako smo turističkim terminima rečeno već debelo zagazili u posezonu, ljeto kao da se ne da, a umjerenije temperature i manje gužve ono su što znalački tempirane rujanske odmore izdvaja od frenetične špice sezone. Priuštite sebi pravu poslasticu – bilo da je riječ o sve popularnijem, kratkom city break odmoru, ili višednevnom predahu – donosimo nekoliko ideja za uživanje u izletima – sa segetskim potpisom!

Image result for uvala Krknjaši
  1. NAJLJEPŠA PLAVA LAGUNA NA JADRANU! Već sam pogled na fotografije ove očaravajuće plaže govori jedno – odavde nećete poželjeti otići – nikada! Kristalno čista, tirkizna morska voda i predivne plitke plaže s pješčanim dnom, glavno su obilježje uvale Krknjaši na jugoistočnoj obali otoka Drvenika, koja stvara dojam kao da ste na nekakvoj izmještenoj svjetskoj lokaciji ili tropskom otočju!
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Resize-lagoona.jpg

Iskoristite posljednje dane ljeta, i uživajte u kupanju, ronjenju i sunčanju u zbilja rajskom okruženju, a pored izleta u vlastitoj režiji, koji iziskuje i ponešto snalažljivosti i pješačenja, u ponudi domaćih agencija su cjelodnevni izleti u sklopu kojih ćete obići i susjedne otoke.

Trogir-center-kayaking-2

2. RAZGLEDAJTE SEGET I TROGIR – KAJACIMA! Ovaj uistinu atraktivan izlet, koji počinje u malom turističkom mjestu Seget Donji, kombinira uživanje u moru, suncu, kulturnoj i prirodnoj baštini Trogira, te je idealan za sve koji svoj odmor ne žele provoditi pasivno! Izlet iz Segeta do obližnjeg Trogira uvijek je dobra ideja! Već i letimičan pogled na ovaj prekrasan gradić pokazuje nam zašto ga je uvaženi svjetski povjesničar umjetnosti Bernard Berenson nazvao gradom muzejem!

Uz pratnju profesionalnog vodiča, opušteno doveslajte do južne strane povijesne jezgre Trogira, i usput saznajte intrigantne informacije o  povijesti i kulturi ovog slavnog grada! Osim dobrog raspoloženja, za ovaj izlet preporučljivo je ponijeti i dobar fotoaparat koji će Vam pomoći u kreiranju sjajnih postova na društvenim mrežama, i dakako – povesti svoje najbliže!

3. OTISNITE SE U AVANTURU – NA DVA KOTAČA! Ukoliko se radije držite kopna, preporučamo cikloturističku avanturu u predivnom prirodnom ambijentu. Cijela Splitsko-dalmatinska županija godinama unazad je premrežena kvalitetnim i sjajno označenim biciklističkim stazama, a ni Općina Seget nije izuzetak!

Vašu će vožnju upotpuniti prekrasni krajolici, pogled na suhozide i maslinike, te mirisi aromatičnog mediteranskog bilja, a trenutke okrjepe potražite u nekoj od tradicionalnih domaćih konobi ili pak bike friendly objekata!

4. PJEŠAČENJE – ZAŠTO NE? Ako više od bicikla preferirate pješačenje, ili pak pravu blagodat za cijeli organizam – sve popularnije nordijsko hodanje, krenite segetskom Stazom zdravlja – za ugodnu šetnju od Segeta i uzbrdo “Napoleonovim putem”, građenim u vrijeme vladavine Francuza Dalmacijom!

staza zdravlja, seget, napoleonov put, vranjica

Uspon do slikovite crkvice Sv. Ilije iz XIII. stoljeća i vrha planine Vlaška nagradit će Vas panoramom koja oduzima dah!

5. SMJEŠTAJ VISOKE KATEGORIJE. Odaberite sjajne objekte okružene mirisima borove šume i mediteranskog bilja, koji su najčešće na svega nekoliko metara udaljenosti od mora!

Image result for seget hotspots

Birajte između apartmana, mobilnih kućica ili pak parcela za kampiranje – pronaći ćete ih u sklopu resorta Vranjica Belvedere, kampa Seget ili pak hotela i apartmana Medena.

I hoteli Jadran, Rotondo, Viktorija, Bavarija Astorija, spremno čekaju na svoje goste, a nama je posebno atraktivan hotel Ola, jer je u njemu baš sve podređeno – ekološki osviještenom stilu života!

Image result for seget hotspots

Više: www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget