Aktualno

U svrhu jačanja brenda i snažnije promocije na svjetskom tržištu, u Hvaru potpisan sporazum o udruživanju turističkih zajednica otoka

OTOČKA METROPOLA KULTURE, GLAMURA I GASTRONOMIJE, zajedničkim nastupom na domaćoj i svjetskoj turističkoj sceni, putem udružene promocije istaknut će svoje turističke atrakcije, te kvalitetnije se pozicionirati kao jedan brend.

U subotu 21. rujna, u Arsenalu u Hvaru potpisan je sporazum o udruživanju turističkih zajednica otoka Hvara. Turističke zajednice Grada Hvara, Grada Starog Grada, Općine Jelsa, Općine Sućuraj i mjesta Vrbovska, razvijat će zajedničke projekte i programe, provoditi zajedničke promotivne i marketinške aktivnosti, te promovirati cjelokupno područje otoka Hvara. 

Potpisivanju Sporazuma o udruživanju lokalnih turističkih zajednica područja otoka Hvara prisustvovali predsjednik Turističke zajednice Grada Hvara Rikardo Novak, predsjednik Turističke zajednice Grada Staroga Grada Antonio Škarpa, predsjednik Turističke zajednice  Općine Jelsa i mjesta Vrboska Nikša Peronja te predsjednik Turističke zajednice  Općine Sućuraj Ivan Slavić.

Ovakvim udruživanjem, otok Hvar otvorio je sasvim novu stranicu u svojoj prilično dugačkoj turističkoj povijesti. Prepoznatljiv kako po svom zvjezdanom štihu – omiljena destinacija globalne elite i holivudskih A listera, ali i svjetski poznatih sportaša koji ondje, osim što se opuštaju, s guštom dolaze odraditi svoje pripreme, tako i po raskošnoj gastronomiji te prebogatom kulturnom naslijeđu, ovaj najsunčaniji domaći otok, koji je već brend za sebe, od sada će se brendirati kao jedna destinacija.

Ovaj sporazum primjer je onog što smo htjeli kroz naše zakonodavne izmjene, poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost se puno kvalitetnije pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj. Iz toga bi trebali proizaći i brojni sinergijski učinci ne samo u kvaliteti tržišnog nastupa cijelog ovog područja, već se osigurava i prijeko potrebna troškovna efikasnost u sferi promocije i provedbi projekata.
Strategije promocije otoka na svim nivoima izrađivat će se zajednički, a kako je riječ o prvom projektu na Jadranu sa ovakvom inicijativom spajanja, isti je prepoznat i od strane Ministarstva Turizma, koje će ga podržati dodatnim sredstvima za marketinške djelatnosti – istaknuo je Gari Capelli, Ministar turizma, na potpisivanju sporazuma.

Otvoren hotel Palace Elisabeth, prvi hotel s pet zvjezdica na Hvaru

Istog dana, svečano je otvoren Hotel Palace Elisabeth, prvi hvarski hotel s 5 zvjezdica i prvi heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana. Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Liječilišni hotel carice Elizabete, budući je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica i sufinancijer izgradnje.

Po završetku obnove, hotel se sastoji od 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature. 

Hotel ima unutarnji bazen, luksuzni spa te dvije vanjske terase, jedna od kojih je terasa novog restorana San Marco, s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, stvarajući idealno mjesto za kušanje probranih jela i lokalnih delicija.