Aktualno

Nova mobilna aplikacija “Cetinska krajina” brendira grad Sinj i Cetinski kraj kao nezaobilaznu turističku destinaciju

This post is also available in: English

Svrha aplikacije je približiti ljepote i atrakcije Sinja i Cetinskog kraja krajnjim korisnicima, te predstaviti ovo područje kao atraktivno turističko odredište s brojnim turističkim sadržajima dostupnim tijekom cijele godine.

Cetinska krajina nova je mobilna aplikacija koja služi kao vodič za posjetitelje Cetinske krajine. Aplikacija pruža pregled i informacije o aktivnostima, događajima i mjestima za posjetiti i doživjeti u Cetinskoj krajini. Predstavljanje mobilne aplikacije održat će se 14. listopada 2019. godine na konferenciji za medije u Sinju, u organizaciji Javne ustanove RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županie, partnera projekta “Sinj u sridu” na kojoj će se također predstaviti i ostale marketinške i promotivne aktivnosti projekta.

Konferencija, odnosno prezentacija, je namijenjena svim relevantnim turističkim dionicima: turističkim zajednicama, agencijama, medijima te ostalim zainteresiranim stranama, a održati će se u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine u 10:00 sati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Aplikacija – multimedijalni, interaktivni vodič kroz područje Cetinske krajine

Za one koji traže adrenalin, aplikacija nudi detaljan pregled čak 19 biciklističkih ruta kao i adresar korisnih kontakata.

Oni koji žele saznati gdje se nalazi prirodna i kulturna baština Cetinske krajine informacije mogu pronaći odabirom karte s kratkim opisima nalazišta ili preuzimanjem Vodiča kroz područje Cetinske krajine odabirom tirkiznih krugova na početnoj stranici aplikacije. 

Biciklističke rute i prirodna i kulturna baština mapirani su putem Google Eartha, stoga su korisnicima na raspolaganju upute (navigacija) za dolazak do željenih točaka na mapi. Aplikacija funkcionira na način koji je u potpunosti prilagođen korisniku i njegovim potrebama. 

Ukoliko želite saznati više o regiji Cetinske krajine ili megaprojektu „Sinj u sridu“, posjetite web stranicu Cetinske krajine na način da dodirnete vezu www.cetinska-krajina.hr u podnožju aplikacije. Besplatna aplikacija Cetinska krajina dostupna je za Android i iOS uređaje. Moderna verzija mobilne aplikacije rezultat je znanja i truda i suradnje Javne ustanove RERA i ditalnog tima šibenske tvrtke Kocka d.o.o. a dostupna je na čak četiri jezika – engleskom, njemačkom, francuskom i hrvatskom.

Aplikaciji je moguće pristupiti i putem QR kodova u brošuri – vodiču, web stranici, u aplikaciji i na označenim lokacijama.

Mobilna aplikacija dio je marketinških i promotivnih aktivnosti projekta “Sinj u sridu”, projekta kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, projekta obnove i uređenja jedinstvene kulturne baštine Grada Sinja s ciljem njene veće valorizacije.

Okosnicu projekta čini rekonstrukcija, obnova i revitalizacija nepokretnih kulturnih dobara Tvrđave Grad, Tvrđave Kamičak i kule sa satom, Muzeja Cetinske krajine te obnove ulica povijesne cjeline Sinja.

Njihova obnova i revitalizacija bit će osnova za razvoj niza tematski povezanih kulturnih i turističkih sadržaja (festivali, predstave, prezentacija tradicijskih zanata, suvenira, multimedija, i novih proizvoda i sl.) koji će Sinj pretvoriti u turističko odredište s brojnim turističkim sadržajima tijekom cijele godine.

Uz Grad Sinj kao nositelja, sudjeluje pet projektnih partnera relevantnih za društveni i gospodarski razvoj kraja te upravljanje kulturnom baštinom, a riječ je o Turističkoj zajednici Grada Sinja, Viteškom alkarskom društvu Sinj, Muzeju Cetinske krajine Sinj, Javnoj ustanovi RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije te Obrtu za proizvodnju FLORAMI, Sinj. Ukupna vrijednost projekta “Sinj u sridu” iznosi 66.594.231,17 kn, od toga bespovratnih sredstava Europske unije 55.597.793,26 kn.

Više: www.cetinska-krajina.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija posjetite www.strukturnifondovi.hr

This post is also available in: English