Aktivni odmor

Pred nama je uzbudljiv otočki vikend – Stivanjani zovu u lignjolov!

NEMAJU SAMO MAŠKU U KAMPANEL, jedan od najuzbudljivijih outdoor festivala, biciklističke staze i utrku nazvane po mediteranskim vjetrovima – već i natjecanje u lovu na lignje! Naime, gostoprimljivi mještani jedne od najzanimljivijih bračkih destinacija – Sutivana, na kreativan način su se dosjetili kako posezonu učiniti uzbudljivijom, ali i ukusnijom! – i pozivaju Vas da im se pridružite! 

Fotografija Sutivan.

Želite li saznati o čemu se konkretno radi, ostanite uz naš tekst, i kupite kartu za prvi trajekt – vjerujte nam, petak, 18. listopada, nipošto ne želite propustiti!

KO JE REKA DA SU BRAČANI – ŠKRTI?! Iza simpatična naziva “Je bilo sriće?!” krije se natjecanje u lovu na lignje, a sriću mogu iskušati svi koji se do 17.15 sati prijave za sudjelovanje.

Lignjolov započinje u 17.30h kada se isplovljava iz sutivanske luke, a povratak u luku je najkasnije u 20h, kada započinje – vaganje! Tko je ikad rekao da su Bračani škrti, pomislili smo čitajući detalje o ovom događanju– naime, sav ulov ostaje vlasnicima, prvoplasirani i drugoplasirani lignjolovci osvajaju atraktivne nagrade, a natjecatelji, ali i posjetitelji koji se radije drže kopna, mogu se pogostiti bakalarom i crnim rižotom koji će biti služeni na sutivanskoj rivi uz atraktivan glazbeni program uživo.

Fotografija KŠR 'Arbun' Supetar.

Sponzor događanja je renomirani sutivanski hotel Lemongarden, poznat među gostima samo po dobrome – počevši od probrana menija sa namirnicama iz vlastita vrta, prekrasnog uređenja u kojem blistaju jarke boje i lusteri od Murano stakla, pa do pitoresknog bazena okruženog velikim palmama i bugenvilijama koji je estetikom dostojan – Hollywooda! Upravo će u ovom malom otočkom dragulju prvoplasirani natjecatelji uživati u zasluženoj večeri u vrijednosti od 1500 kn, dok će drugoplasirani s užitkom iskoristiti bon za Marina Club u vrijednosti od 500 kn. Kao simpatična uspomena na ovaj događaj, poslužit će im i prigodni pehar i diploma, koji se također dodjeluju i za najmanju i najveću ulovljenu lignju!

MISTO PUNO SJAJA, MIRISA I TIŠINE. Već iz organizacije ovog događanja možete zaključiti da Stivanjanima ne nedostaje specifičnog otočkog šarma, no njihovo je mjesto uistinu posebno, te bi ga pravi grijeh bio ne razgledati i ne doživjeti. Iskoristite stoga dolazak na ovo natjecanje i za produženi vikend odmor – znalačkom oku bit će odmah jasno da je ova intrigantna otočka destinacija, zahvaljujući rano ostvarenim vezama sa iseljeništvom, sretan spoj kultura,kojem su jednako značajno doprinijeli i plemić, i težak, i ribar!

Razgledajte kamene kale, maslinike sa ružmarinom i ružama, misterizone katakombe, ili pak jedini otočki kampanel s kojeg Vas promatra – simpatični kameni mačak,koji je sjajno naučio mještane da se našale na svoj račun (kada biste samo znali koliko se jida, smijeha, pa čak i svađa na rubu incidenta temperamentnih otočana, krije iza njegove znakovite pojave!). Baš poput natpisa uklesana na vratima Kavanjinova ljetnikovca – prijateljima su vrata Sutivana uvijek otvorena, da uživaju u ovom zbilja osebujnom bračkom mistu punom sjaja, mirisa i tišine!

Fotografija Sutivan.

www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan

Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN