Aktualno

Nautički turizam cvjeta! U prvih devet mjeseci u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvareno 1,44 milijuna nautičkih noćenja

Splitsko – dalmatinska županija ima puno razloga za zadovoljstvo jer ju je u prvih devet mjeseci prema podacima iz sustava e Visitor posjetilo 3,4 milijuna gostiju koji su ostvarili 17,2 milijuna turističkih noćenja, a sa odličnim rujanskim turističkim posjetom, osobito nautičara, Splitsko-dalmatinska županija upisuje svoje sve bolje turističke stranice u samostalnoj Hrvatskoj.

Image result for vis nautičari

Rekordno dobri rezultati koji su u špici sezone ostvareni na području Splitsko-dalmatinske županije nastavljaju se odličnim rezultatima i u posezonskom razdoblju. Prema podacima sustava eVisitor i ureda TZ SDŽ, tijekom mjeseca rujna je na području Srednje Dalmacije ostvareno u komercijalnom smještaju 432.058 dolazaka i 2.185.857 noćenja, što je rast od 3  posto u ostvarenim noćenjima.
U prvih devet mjeseci ostvareno 3.401.9127 dolazaka (rast od 5 posto) i 17.287.187 noćenja (rast od 2 posto).

Related image

REKORDERI U NAUTIČKOM TURIZMU

Splitsko-dalmatinska županija je rekorder u nautičkom turizmu Hrvatske i to sa 1,44 milijuna noćenja nautičara i rastom od 7 posto u prvih devet mjeseci,odnosno gotovo polovicom svih nautičkih noćenja koja su ostvarena u Hrvatskoj.


PORAST DOLAZAKA GOSTIJU IZ SAD-a, NAJBROJNIJI NJEMCI
Na prvo mjesto kao naši najbrojniji gosti u prvih devet mjeseci po prvi put su se smjestili Njemci sa 316 tisuća dolazaka i 2,1 miljuna noćenja koji su ostvarili rast od 9 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima. Značajan rast dolazaka i noćenja u prvih devet mjeseci u odnosu na prošlu godinu bilježi se sa tržišta SAD-a sa 166 tisuća dolazaka i 430 tisuća noćenja i rastom od 11 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima te daljnji porast dolazaka i noćenja skandinavskih, britanskih i francuskih gostiju.

Split, Makarska, Hvar, Omiš i Baška Voda najposjećeniji
Split, Makarska, Hvar, Omiš i Baška Voda su i ove godine  najposjećenija turistička mjesta Splitsko – dalmainske županije  koja bilježe porast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Više: dalmatia.hr