Aktualno

Splitsko – dalmatinska županija samostalno nastupa na WTM-u u Londonu – najznačajnijem turističkom sajmu u svijetu

WTM sajam u Londonu je jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, na kojem se svake godine Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije predstavlja vodećim svjetskim organizatorima putovanja koji imaju snažan utjecaj na realizaciju turističkog prometa.

Sajam World Travel Market koji će se ove godine održati u Londonu od 4. do 6. studenoga je jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova. Među brojnim štandovima turističkih destinacija Splitsko-dalmatinska županija će po prvi put na samostalnom, vlastitom štandu oznake EU 1355 predstaviti svoju turističku ponudu sa četiri klasterska info- deska te gospodarskim subjektima županije osigurati uvjete za obavljanje razgovora s poslovnim partnerima.

S više od 50 tisuća poslovnih posjetitelja, ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku da se naši klasteri dodatno predstave organizatorima putovanja i poslovnim partnerima. S obzirom na različite interese putnika, od vlastitog preko agencijskog aranžmana do all-inclusive ponude, izuzetno je važno održavanje kvalitetne suradnje s međunarodnim partnerima, ali i svima čija je djelatnost usko vezana uz turizam.

Prema informaciji organizatora sajma WTM za vrijeme njegovog održavanja ugovore se poslovi u vrijednosti od preko 2 milijarde funti. Nastupom na turističkom sajmu World Travel Market (WTM) započinje službena sajamska promidžba turističke ponude Splitsko – dalmatinske županije za slijedeću godinu.

Više: dalmatia.hr