Aktualno

Vodeći svjetski magazin za putovanja – Condé Nast Traveler, proglasio otok Hvar najboljim otokom u Europi za 2019. godinu

U upitniku je sudjelovalo preko 600 tisuća putnika, čitatelja iz cijeloga svijeta.

Dok brojni gosti Srednje Dalmacije uživaju u njenim jesenskim bojama i toplini juga strastveni putnici i čitatelji renomiranog Conde Nast Travelera odabrali su svoje ljetne favorite u 2019. godini.

Prema rezimeu ovog vodećeg svjetskog travel magazina, u ispunjavanju 32. po redu Readers’ Choice Awards upitnika sudjelovalo je preko 600 tisuća putnika, njihovih čitatelja iz cijeloga svijeta, što je najveća brojka u povijesti ovog istraživanja.Kroz razne kategorije, poput hotela i resorta svijeta, zrakoplovnih kompanija, vila, toplica,zračnih luka, kruzera i turoperatore, gradova, otoka birali su se samo najbolji.

Jedna od najzanimljivijih kategorija svakako je ona s najboljim otocima svijeta, a u prestižnom društvu našao se i naš najsunčaniji otok Hvar koji je proglašen najboljim otokom u Europi za 2019. godinu. Bogati gosti ističu da dalmatinska obala postaje francuska rivijera istoka, a Hvar je neupitno njegov St. Tropez.Iako je otok godinama popularno odredište za mediteranske jahte, njegova relativna nepristupačnost pomogla mu je zadržati posebnu mirnu ljepotu, gdje zrak miriše na lavandu, dok su kamenita brda oko samoga grada Hvara prekrivena ljubičastom bojom.

Na dnu obronaka lučki grad vijuga oko zaljeva koji je okrenut prema jugu, a jahte klize kristalno čistim morem… Ovo je samo dio onoga što bogati gosti pišu u svojim komentarima i što preporučuju putnicima namjernicima, te dodaju da ih na otoku čekaju luksuzni apartmani i restorani s izvrsnom hranom.


Više: dalmatia.hr

Foto: arhiv Tz otoka Hvara

shares