Aktualno

Advent u Sinju – doživite (pred)blagdansku čaroliju u srcu Dalmatinske Zagore!

(Pred)blagdansko ruho alkarskoga grada

Iako studeni još nije opravdao svoje ime, polako se bliži razdoblje slatkog iščekivanja Božića. Ugodno druženje uz zamamne mirise kuhanog vina i ukusnih i slasnih zalogajčića jamči uživanje i dobar provod za sve generacije. Pregršt zabavnih i jedinstvenih manifestacija u blagdanskom ugođaju otvoreni su za sve željne božićne čarolije.

Za najmlađe je pripremljeno mnoštvo raznolikih događanja, a imaju čak i svoj Dječji tjedan u organizaciji udruge „Cjelovit život“, koji počinje prigodno na blagdan svetoga Nikole. Nakon što su dobro ulaštili svoje čizmice, mališani će uživati (ali i nastupati) u igrokazima, glazbeno-plesnim točkama, izvedbama zborova, mađioničarskoj predstavi, pričaonici bajki, sajmu rukotvorina pa čak i u doručku sa Didom Božičnjakom, glavom i (bijelom) bradom!

Brojne vrijedne i aktivne udruge iz Sinja i Cetinske krajine pobrinule su se za niz zanimljivih manifestacija i akcija. Sinjani i njihovi gosti tako će moći uživati u koncertima klape Sinj, Zlatka Jelinčića, Gradske glazbe i Mješovitog zbora grada Sinja, KUD-ova Osinium, Vrilo i Brodosplit te božićnoj reviji Sinjskih mažoretkinja.

KUD Cetina vratit će nas duhom u prošlost svojim uprizorenjem Badnje večeri Cetinskog kraja, Sinjski ferali obradovati na večer poezije i proze uz božićne kolačiće, a Sinjsko pučko kazalište pridonijeti blagdanskom ugođaju prigodnim predstavama. Hvalevrijedna humanitarna akcija Pomagati je lako osigurat će pomoć potrebitima u ovo najčarobnije vrijeme.

Ispraćaj stare 2019. i doček nove 2020. započet će sa stilom najmlađi na dječjem dočeku nove godine, a oni malo stariji uživat će od 22:00 sata na Trgu kralja Tomislava uz grupe  M.O.R.T. i Juricu Pađena i Aerodorom.

Manifestacija Advent u Sinju završava novogodišnjim koncertom, a održava se u organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice Sinj, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, te mnogobrojnih udruga  s područja našega grada. 

advent_banner_web.jpg

Željno vas iščekujemo na sinjskom Adventu, ponesite samo dobru volju!

Kompletan program događanja preuzmite na linku

Foto i više: www.visitsinj.com