Aktualno

Pelješki vinski puti – nikad bogatija manifestacija “Dani otvorenih vrata peljeških podruma”

Pelješki vinari i ove godine vas pozivaju da 6. i 7. prosinca posjetite poluotok Pelješac oazu plavca malog, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog

Image result for dani otvorenih vrata peljeških

U organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Peljeških vinski puta, HGK Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije i u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina te sponzora Dubrovačko – neratvanska županija, turistička zajednica DNŽ-e, peljeških vinara, te podršku popularnog brenda vode  – Romerquelle manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma postala je najveća vinska manifestacija u Dalmaciji.

Image result for dani otvorenih vrata peljeških

Posjetioci se susreću sa tradicionalnim običajima u posjeti Doma vinarske tradicije u Putnikoviću do obilaska vinskih podruma i vinarija Pelješca uz degustaciju vina koja su ovaj poluotok proslavila u svijetu.

Image result for dani otvorenih vrata peljeških

6. prosinca, 14 mladih peljeških enologa ocijeniti će mlada vina autohtonih sorti berbe 2019.

Image result for dani otvorenih vrata peljeških

Subota, 7. prosinca dan je rezerviran za  organizirani obilazak podruma i kreće se nakon predstavljanja vinara u tvrđavi Kaštio u Stonu u 11.00sati.

„Pripreme za četrnaestu manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku.  Po najavama organiziranih dolazaka iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva i naše županije, ove godine očekujemo rekordan broj posjetitelja“, ističu u Udrugama Plavac mali – Pelješac i Pelješki vinski puti.

Foto: Pelješki vinski puti