Aktualno

Adventski šušur u Novalji! I ove godine za velike i male u toplo srce svašta stane!

Bilo kuda prekrasna adventska slavlja svuda, i u velikim gradovima, i u najmanjim mjestima organiziraju se veselja u povodu Božića i Nove godine s  obiljem zanimljivog sadržaja.

Image result for novalja

U Novalji se ovogodišnji adventski šušur odvija pod  uzrečicom: I ove godine za velike i male u toplo srce svašta stane!

Fotografija Visit Novalja.

I trebat će mu mjesta, s obzirom da je u program adventskog šušura ušlo niz zanimljivih manifestacija. Priču je otvorila dječja predstava s gostovanjem zadarskih lutkara, pridružile su joj se i one na temu božićne bajke plesne udruge Kissa, a paralelno se otvorio i Sajam domaćih proizvoda.

Fotografija Visit Novalja.

Za šušurovce se organizirao i poseban vlakić Tomica, koji u o HoHOHo maniri s polazišne autobusne stanice Plasica, do 6.siječnja 2020. goste vozi od 10 do 12, te od 17 do 19 sati. Tu je i Kućica Djeda Božićnjaka, poslastica za djecu i odrasle, ali i zanimljiva edukacija za sve one koji žele naučiti nešto više na temu izrade prirodne kozmetike. Radionica Natura Luna će se 14. i 15. prosinca održati u hotelu Olea.

14.prosinca na Trgu bazilike nakon što se razgledaju i degustiraju svi gušti sa sajma, a na njemu i  onog najboljeg što otok nudi, održat će se glazbena poslastica, Božićni koncert gradske glazbe Pag. U nedjelju 15. prosinca pod okriljem putničke agencije Sunturist, svi zaljubljenici u prirodu imaju prigodu okusiti hike trail turu Life on Mars 7 i 14 km Metajna, a popodne dušu opustiti uz  program dječjeg zbora Vijolice, Male gradske glazbe Pag Kissići i sastava Batarele.

Fotografija Visit Novalja.

16. prosinca program se nastavlja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivan Palčić Novalja, razgovorom o novom romanu –eseju Vjeropoj riječi o fra Bonaventuri Dudi, autora fra Bernardina Roberta Škunce.

Image result for paška čipka

Nigdje, a  posebice na Pagu ništa ne može proći bez znamenite paške čipke, 18. prosinca njoj će se u čast  održati i predavanje, a tri dana kasnije adventski šušur će dobiti i još jednu poslasticu, Makarunijadu, feštu koju zasigurno neće propustiti ni domaći ni gosti.

Fotografija Visit Novalja.

Novaljski advent ove je godine prepun brojnih zanimljivih koncerata i glazbenih manifestacija koje će se odvijati gotovo na svakodnevnoj razini. Osim na Trgu Bazilike i u crkvi sv.Katarine, održat će se i u vrtovima lunjskih maslinika. Tu će se 21.prosinca moći uživati u koncertu Puntamika. 26.prosinca najavljen je i veliki Novaljski raspivani Božić, a dva dana kasnije žiteljima Paga u goste stiže Petar Grašo.

Fotografija Visit Novalja.

Splitski glazbenik će koncert održati na Trgu Bazilike, na kojem ga na večer dočeka mijenja podmarjanski mu kolega i prijatelj Jole. Jole će s Trga Bazilike žitelje Paga i goste raspjevano i veselo uvesti u Novu godinu.   

Više i foto: VisitNovalja