Aktualno

Ovih blagdana posjetite Trilj i doživite nezaboravnu adventsku bajku uz Cetinu!

Svečanim paljenjem prve adventske svijeće grad Trilj je ove godine otvorio svoj prvi advent, i nije ga slučajno zato nazvao ‘Prvi advent u mome mistu’.

Image result for Sve boje Božića trilj

S obzirom da na mladima svijet ostaje, šušur u povodu nadolazećih blagdana obilježili su polaznici Dječjeg vrtića Trilj i male mažoretkinje, a slavlje se nastavilo  uz glazbenu potku grupe Noel iz Đakova. Triljski adventski kalendar u svom prvom organiziranju bilježi radionice za djecu, dramsku predstavu i glazbene manifestacije, koje su se vezale i oko paljenja druge adventske svijeće.

Fotografija Trilj.

Na triljskom Visećem mostu 14. prosinca upalit će se i treća svijeća, a sve će popratiti prigodni program plesne škole i djece iz OŠ Trilj.

Image result for crkva sv mihovila trilj

Bez glazbe u mjesecu šušura ne ide, a za atmosferu vezanu uz paljenje treće svijeće, pobrinut će se grupa Ozon. Ona po adventskom zabavnom programu na Visećem mostu nastupa u 20 sati.

Fotografija Darka Bakića.

Neke od manifestacija će se održati i u hotelu sv.Mihovil,  19.prosinca u 17 sati najavljeno je obilježavanje 10 obljetnice odjeljenja OGŠ Jakova Gotovca Sinj. Taj će kulturni događaj u 18 sati u Muzeju triljskog kraja nastaviti likovnom izložba ‘Sve boje Božića’ u organizaciji Likovne udruge Tilurium i Muzeja triljskog kraja.  

Related image

21.prosinca pali se četvrta svijeća, a šušur će biti nastavljen večernjim koncertom s početkom u 20 sati, na kojem će nastupiti Branko Medak i grupa Vertigo iz Metkovića.

Taj će dan Triljani imati i poseban razlog za izlazak u grad, od 13 do 21 sati održat će se i Božićni sajam, koji će svakako biti zanimljivo pogledati.  24. prosinca u 17 sati, u župnoj crkvi  sv.Mihovila u Trilju, dogodit će se i prava mala atrakcija, žive  jaslice u organizaciji grada Trilja i Udruga žena Triljanke i DU Most. Ali kako  bez sporta nikada ne ide, Triljani će imati prigodu uživati i u božićno-novogodišnjem malonogometnom turniru, koji će se u ovom gradu održavati od 14. prosinca do 5.siječnja 2020. godine.

Za sve informacije posjetite www.visittrilj.com ili kontaktirajte Tz Trilj na info@visittrilj.com

Foto: Tz Trilj