Aktualno

Ovog prosinca Supetar je centar Brača! Posjetite supetarski Božićni kantun i uživajte u nezaboravnom blagdanskom šušuru!

Na otočkim kantunima uvijek se puno životnih stvari događa, pa tako i na supetarskom Božićnom kantunu 2019., koji sa šušurom i blagdanskim prosinačkim slavljem starta u subotu, 7.prosinca. Svečano je otvaranje planirano u 20.30 sati,  na poznatoj adresi, u prostoru stare peškarije pored zgrade Osnovne škole. I na ovogodišnjem drugom supetarskom Kantunu svakodnevno će se do 6. siječnja događati zabave, manifestacije, nadmetanja, natjecanja, koncerti, dječji partyji i druženja. Sve će započeti i prije samog službenog otvaranja, danom posvećenom turniru u badmingtonu. To će zapravo biti tek uvertira u sve ono što Supetrane i njihove goste čeka.

Image result for supetar

Što se tiče glazbe, iz Kantuna će svakodnevno u gostima biti DJ, a vikendom se fešta organizira iz živu svirku. 13.prosinca na repertoaru je Naranča, dan poslije Vox Bono, šesta dana kasnije klapa Pastura, 21-og Ljetno kino. 22. prosinca nastupaju Juraj, Žuva i Marino, 25.prosinca čut će se Koperonti, 27-og Trogirski kanti.  28.prosinca u Kantunu će pjevati Zorica Kondža, a 4.siječnja naredne godine, akustični duo The fire. A što je s novogodišnjim slavljem? U Kantunu će i tada biti živo, uz odlični Jukebox band, s kojim će otočka metropola  uploviti u novo ljeto.

Image result for božićni kantun

No to je tek mali dio događanja, u nedjelju 8.prosinca na redu je Arbunov lignjolov s večernjim vaganjem ulova i proglašenjem pobjednika. 12-og prosinca kreće Bračologija 1.kolo Bračke božićne kviz lige TZ grada Supetra, koje će se do finala protezati sve do samog kraja mjeseca. Može li bez filma Sam u kući, klasika suvremenog doba koji donosi modernu priču o Božiću? Ne može! Sam u kući na repertoar supetarskog kina dolazi 13. prosinca, a već malo iza toga očekuje se sportska poslastica, humanitarni malonogometni turnir 4 kafića.

Image result for turnir 4 kafića supetar

Ovaj će se mjesec obilježiti i 10 godina Ciciljona, a u sklopu kulturnih događanja održat će se i Božićna priredba Plesnog studija Renata. I djeca će imati svoje gušte, osim Božićne priredbe polaznika vrtića, sudjelovat će i djeca osnovne i srednje škole. Brojnima od njih će biti zanimljive i dječje likovne radionice, na kojima će se možda iskristalizirati i neka nova umjetnička nada.

Fotografija Ivana Marković.

Sport će u sklopu Božićnog kantuna imati svojih puno minuta i produžeka, uz košarkaški susret, bit će tu i Štafedijada sportova, sve u ritmu glazbe koja će dolaziti s brojnih koncerata. Ali i uz mrvu slatkoga i slasnoga uz bakalar i fritule, nezaobilazne simbole Božića iza kojih stoji Udruženje obrtnika otoka  Brača. Polako, toliko smo toga nabrojali, a još nismo došli do kraja.

Related image

A gdje je koncert Supetarska božićna kartulina, a gdje su još mnogobrojne izvedbe, a tek samoinicijativan okupljanja u gradu koji tako rado njeguje svoja kulturna i društvena zbivanja. Pokazat će to i ovogodišnja velika božićno-novogodišnja supetarska fešta na koju su zapravo svi pozvani.  

Fotografija Supetar.

2.izdanje supetarskog Božićnog kantuna započinje u subotu 7. prosinca 2019. i traje do 6.siječnja 2020.g.
Božićni kantun donosi bogat glazbeni program – svakodnevni DJ program, a vikendima glazbu uživo:

13.12. NARANČA
14.12. VOX BOX
20.12. Klapa „PASTURA“
21.12. LJETNO KINO
22.12. JURAJ, ŽUVA I MARINO
25.12. KOPERONTI
27.12. TROGIRSKI KANTI
28.12. ZORICA KONDŽA
04.01. THE FIRE (akustičnio duo)

Na dočeku Nove 2020. godine na Božićnom kantunu svirat će odlični „JUKEBOX“ band.

Fotografija Supetarsko lito / Supetar summer.

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr