Aktualno

“Vrime od Božića” najljepše je u Starom Gradu na Hvaru!

Vrime od Božića u Starom Gradu skup je velikog broja događanja koja su ove godine, u čast Božića i Nove godine startala već 1. prosinca. Priču je otvorila Dolska adventska čarolija, paljenje prve svijeće, te prigodna prodaja domaćih kolača i adventskih ukrasa za uređenje područne škole Dol.

Image result for stari grad božić hvar

Nastavilo se dječjom predstavom, a sve kao uvertira u otvaranje božićnih kućica što je najavljeno za 14. prosinca u 17 sati na Trgu Tvrdalj u Starom Gradu. Na lokaciji na kojoj će se odvijati većina ovogodišnjih manifestacija.

Fotografija Stari Grad - Hvar.

Otvaranje će biti popraćeno nastupom Hrvatske gradske glazbe Stari Grad, a program se nastavlja u 19 sati događanjem Večer od kolijendonjo – tradicionalnim kolendarskim napjevima otoka Hvara. Taj će se dio programa održati u  Dominikanskoj crkvi sv. Petra Mučenika.

  U 21.30 duo Antonia i Big Band nastavit će glazbeni program na Trgu Tvrdalj.  15.prosinca pali se treća svijeća uz dječji vrtić Sardelice, dolazak sv.Lucije, te zanimljivu akciju  Vazmi libar – knjige traže nove vlasnike, i  donatorsku akcija za udrugu Perle.

Fotografija Stari Grad - Hvar.

18. prosinca u OŠ Petar Hektorović održat će se školska priredba, dan poslije najavljen je nastup područne škole Vrbanj, a 20. prosinca u 11 sati lutkarska predstava za djecu ‘Djed i repa’ u izvedbi Kazališta Licem u lice.

Image result for Who the fu*k is Biba

Još jedna zanimljiva kazališna predstava  održat će se 21.prosinca, ovoga puta u Big – glad produkciji, pod nazivom  ‘Who the fu*k is Biba?. Program se nastavlja u 21.30 sati Old star band – glazbenim događanjem. S 22.prosincem dolazi i paljenje četvrte, posljednje adventske svijeće, a program će biti popraćen nastupom Dječjeg župnog zbora i uz radionicu Dnevni boravak i Crveni križ.

Fotografija Stari Grad - Hvar.

24. prosinca je dan od bakalara i njegove podjele, a već sutra slijedi tradicionalni božićni nastup Hrvatske gradske glazbe Stari grad. 26. prosinca bit će zanimljivo svima onima koji se bave maslinama i preradom ulja. Tog dana, naime, u 11 sati u  Muzeju Starog Grada, mr.sc.Stanislav Štambuk ima predavanje pod nazivom ‘Kako prepoznati ‘Kvalitetno maslinovo ulje’. Predavanje će biti popraćeno Maslinodom, skupom maslinara i uljara uz ocjenjivanje ulja najavljenom u 11.30 sati.

27.prosinca održat će se  Tribute to Bijelo dugme, sutradan svečani Božićni koncert i adventska lutrija. 29. prosinca je vrijeme od  tombule uz nastup Jure Lubine. A 31. prosinca za uvod u veliko slavlje, održat će se njegova dječja uvertira.

U 11 sati organizira se dječji doček Nove godine, popratit će to i promenadni koncert Hrvatske gradske glazbe Stari Grad, a onda slijedi ključno događanje, doček  uz Totem band, s početkom u 22.30 sati.

No to nije i kraj ovogodišnjih zbivanja, 4.siječnja u 11 sati održat će se manifestacija Volin običaje i poznajen grod, iza kojeg stoji okupljanje ‘tarčimo i učimo orjentacijsko trčanje’. U 21 sat najavljen je Harpun band čiji će nastup označiti  zatvaranje božićnih kućica. Program definitivno završava  6.siječnja akcijom Vazmi libar.

Image result for stari grad božić hvar

Tijekom božićno – novogodišnjih blagdana  svoja vrata otvorenima držat će bistro Kod Damira, pizzeria Marko, bistro Triton –Bonj, bistro Jurin Podrum  i restoran Albatros. A za vrijeme  blagdana parking na području grada bit će besplatan.

Više: www.stari-grad-faros.hr

Foto: Tz Grada Starog Grada