Aktivni odmor

3, 2, 1… prijavi se sad na “Uvati Vitar” bike maraton!

Svi oni koji žele osigurati svoje mjesto, već sada mogu rezervirati sudjelovanje u jednoj od najboljih bike utrka u Hrvatskoj

Nema čekanja, nema stajanja, idemo, ‘Uvati vitar’ 2020.godine, još jedna fantastična biciklistikčka manifestacija koja se već tradicionalno održava u Sutivanu na Braču, ove godine od 15. do 17. svibnja, već se dobro zahuktala.

Fotografija Uvati vitar.

I zato svi oni koji žele na njoj osigurati svoje mjesto, već sada mogu rezervirati sudjelovanje u jednoj od pet najboljih bike utrka u Hrvatskoj, te jednoj od najpoznatijih u Europi. Upravo kako su i najavili, organizatori su u prodaju pustili Early bird startnine koje će se moći kupiti do 31. siječnja. A nakon toga slijedi Regular cijena s ponudom do 31.ožujka. Sve to znači kako je stiglo vrijeme da na vrijeme rezervirate svoje mjesto. Jer očekivanja kažu, a rezultat su ona dosadašnjih iskustva, da će i ove godine biti vrlo živo i vrlo prometno.

Fotografija Uvati vitar.

Štoviše, o tome svjedoči i činjenica da se i o lanjskom Uvati vitar sutivanskom bike maratonu, još uvijek priča. Naravno u najboljem svjetlu, i uz puno glasnogovornika, sudionika manifestacije, koji priče o prelijepom bračkom mjestu, i odlično osmišljenom sportskom happeningu šire diljem svijeta. I ne samo šire, tu su i njihove popratne fotografije koje više od riječi pokazuju ljepotu prirode, savršena mjesta, fantastične lokacije i odličnu atmosferu koju su našli, vidjeli i okusili tijekom boravka na otoku  Braču.

Image result for uvati vitar 2018 hotspots

Upravo zato vrijedi iskoristiti Early bird startninu, odnosno najbogatiji startni paket, kako domaćini vele, uz vrhunski provod cijeli vikend. Jer utrka je srž, okosnica sportskog happeninga, ali na nju se nadovezuje  čitav niz popratnih manifestacija, prezentacija, društvenih zbivanja, gastronomskih okupljanja,  izmjene iskustava. I što je najvažnije, druženja u idiličnom okružju, kao kruni koja obavija ovu cijelu  pozitiva priču.

Biciklistička XCM utrka svake godine bilježi sve veći broj sudionika, koji svibanj uz već novopridošle turističke laste pretvaraju u pravu  malu ljudsku  košnicu. Tvorci manifestacije koja uz egidu Uvati vitar i uistinu donosi vitar i u kosi i leđima i kretanjima, zadovoljno ističu rezultate. Evo samo lanjske godine trci je nazočilo 400 natjecatelja. A oko nje je bilo i više od tisuću posjetitelja. Imali su što i vidjeti, jednu predivnu, živu kolonu dvotočkaša, koja se u valu dobre energije kao živi val kretala Sutivanom. I onda se širila u jednom od tri zacrtana stazna pravca.

Nazvana po domaćim, dalmatinskim vjetrovima, svim natjecateljima poznatima pod nazivima Bura, Vitar i Bonaca. Staze se već dobrano šminkaju, spremno očekujući jahače zračnih strujanja. Na Bonaci će vjetar hvatati rekreativci koji će svoju kondiciju pokazati na 20 kilometara dugoj stazi. Malo jača etapa je ona poznata pod nazivom Vitar dugačka 43 kilometra. A ona treća, Bura, burna, jaka, snažna, žestoka, rezervirana je za najjače, koje čeka  70-ak kilometara vožnje. Staza je to koja će maratonce povesti iz Sutivana i dovesti ih do   Supetra,  Nerežišća i Milne.

Sutivan se i u ovom zimskom pomalo uspavanom razdoblju već dobro zahuktao u svojoj tradicionalnoj vjetrovitoj priči. Planer je već pun događanja, osim sportskih natjecanja tu je i

More&jazz, vrlo zanimljiva manifestacija s obiljem odličnih jazz imena.  Utrku Uvati vitar pratit će i Stivansko lito koje će trajati sve do listopada, do velikog finiša, lignjolova. A između te dvije točke, goste će dočekati još niz popratnih kulturnih, sportskih, turističkih, morskih, kopnenih manifestacija koji će začiniti odmor svakom sutivanskom posjetitelju. Bit će svega, dobre glazbe, odličnog filma, savršenog plesa, još bolje hrane i pića.

Sve to obilje dočekat će i jahače vjetra s sva kotača, koji će imati prigodu i provozati se za svoj gušt prekrasnom obalnom šetnicom. I uživati u kupanju u nekoj od sutivanskih uvala sa savršeno čistim, kristalno prozirnim morem. Do njih će doći Morskom stazom, projektom u pripremi, koji će povezati jako zanimljive sutivanske točke, Japnenicu, odmorište na prekrasnoj plaži Tumunić, antički brodolom, NAture 2000, geo točke, antičko nalazište u Vičjoj luci… S obzirom na izreku Tko rano rani, dvije sreće grabi, nema vam druge nego krenuti u brzinsku akciju, po svoj paket Early bird startnine. Jer na drugoj strani, na otoku Braču, u bijelom, čistom, prekrasnom Sutivanu, čeka vas adrenalinsko vjetroviti vikend za pamćenje.

Fotografija Uvati vitar.

Može li nova godina započeti ljepše nego prijavom za Uvati Vitar bike maraton? Budi jedna od “ranih ptičica” i osiguraj svoju startninu za najljepšu utrku i najbogatiji startni paket uz vrhunski provod cijeli vikend!
3, 2, 1, prijavi se sad na https://www.uvati-vitar.hr/ !

www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan

Foto: Tz Sutivan

Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN