Aktualno

Legendarni viški mačak Lučki inspiracija je 700. Strikomanove Milenijske fotografije

U utorak, 21. siječnja u 14 sati u viškom trajektnom pristaništu, slavni hrvatski fotograf Šime Strikoman, uz pomoć Višana, organizirao je snimanje milenijske fotografije u kojoj je glavnu ulogu imao viški mačak Lučki.

Pripreme za snimanje

Pozivu Turističke zajednica grada Visa i fotografa Šime Strikomana odazvali su se brojni otočani koji su željeli biti dio priče o popularnom viškom mačku.

Ovu priču pokrenuo je Šime Strikoman, hrvatski fotograf i producent, čovjek čija karijera traje gotovo pola stoljeća, dobitnik mnogih nagrada i priznanja javnosti, autor brojnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, javnosti najpoznatiji kao otac Milenijske fotografije.

Podsjetimo se, nakon brojnih TV emisija i članaka po medijima, viški mačak Lučki stekao je takvu popularnost da je postao pravi otočki brend i vjerovatno jedini mačak ikad koji je dobio Milenijsku fotografiju.

Fotografija Šime Strikomana.

Nakon što je cijelu Dalmaciju i šire obišla vijest da se viški mačak Lučki vratio doma nakon što je greškom završio u Kaštelima jer se ukrcao u krivi brod, priča o njemu na Facebooku proširila se i van granica Lijepe naše!

Foto: Tz grada Visa, Šime Strikoman