Aktivni odmor

Svjetska elita u mountainbike-u stiže na otok Hvar!

Otok Hvar, jedan od najljepših otoka hrvatske obale poznat po svojoj raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj lepezi turističke ponude je osim prirodnih ljepota sve više poznat i po cikloturizmu.  

Ove godine u Veljači, posjetit če ga svjetska elita u mountainbike-u. Dolazak biciklista očekuje se 22. veljače 2020. iBiciklisti će biti smješteni u Vrboskoj u Vili Triptih tjedan dana.

ZAŠTO BAŠ HVAR? Osim ugodne, blage klime koja omogućava bavljenje biciklizmom tijekom cijele godine, vožnje kroz slikoviti mediteranski krajolik i zahtjevnih staza koje su prava poslastica za odvažne zaljubljenike u ovaj sport. Da su hvarske staze izvrstan izbor za mjesto priprema vrhunskih sportaša, pokazao je i biciklistički tim “Bahrain Meride” koji svake godine u prosincu upravo na otoku Hvaru održi svoj pripremni kamp.

Image result for bahrain merida hvar

O imenima koja a dolaze u posjet otoku Hvaru govore njihove nagrade, a za sada ih je prijavljeno 6 i očekujemo dolazak još nekoliko nagrađivanih mountainbike sportaša. Do sada su prijavljeni:

Oliver Widmann,
German Champion 26“ Junior
2xEuropean Champion 26“ Junior
2xWorld Champion 26“ Junior
Place 5: World Ranking Elite Men 26“

Jonas Friedrich,
 Vice German Champion 20“ Elite
Place 9: World Championship 2019
Place 11: World Ranking Elite Men 20“

Jannis Oing,
Place 4: German Championship 26“ Elite Men
Place 11 World Championship 26“ Elite Men
Place 11 World Ranking 26“ Elite Men

Jan Welte,
German Champion, Youth under 15
Participant at World Youth Games 2019

Larena Hees,
Vice German Champion Women Elite
Qualified for some World Cup finals (Top 6 in the world)

Nina Reichenbach,
German Champion Women Elite
European Champion Women Elite
4 x World Champion Women Elite
Place 1: World Ranking Women Elite

O Nini Reichenbachi je magazin BildBike objavio reportažu.

Dana 23. veljače 2020. u 14:30 sati gosti će sagraditi Parcours gdje će domaćinima pokazati svoje vještine na biciklama. Uz vrhunske sportske akrobacije, mediteransku hranu i glazbu, bit će organizirana i lutrija, a cjelokupan prihod namjenjen je udruzi Kolibrići, po kojima je ovaj event dobio ime: „Leteći Kolibrići“.

Otok Hvar koji broj više od 400km staza i svake godine se ta kilometraža povećava, samo ove godine će se spojiti ruta preko vrha otoka Hvara  te će se moći alternativnim i biciklističkim pravcem doći od grada Hvara do Humca. Ovu stazu je sufinancirala i TZŽ Splitsko dalmatinske.  Ta staza prolazi najvišim brežuljcima otoka Hvara, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more.