Aktivni odmor

3. Iška kraljica – na otoku Ižu održava se prva otočka skijaška utrka!

Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku

Vrijeme i mjesto održavanja: Veli Iž, 15.02.2020.

Spektakularni otočki skijaški spust u centru mjesta Veli Iž, na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine po treći puta.

Slikovni rezultat za veli iž"

Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku okruženom morskim plavetnilom, neponovljivo je iskustvo i razlog dolaska u zimsku skijašku destinaciju Veli Iž.

Fotografija Iška Kraljica.

Iška kraljica je nastala 2017. godine, idejom i entuzijazmom direktora skijaške utrke Siniše Kulišića , ostvarivši već u prvoj godini ogroman pozitivni utjecaj na otočki život u zimskom periodu. Organizatori sa zadovoljstvom mogu reći kako je Iška kraljica uvrstila Veli Iž na mapu zimskih advent i odmorišnih destinacija.

Fotografija Iška Kraljica.

Iška kraljica je udarila kontru vijestima o osamljenom i odsječenom zimskom životu na hrvatskim otocima, koji nakon ljeta padaju u zaborav.  

Oko 3.000 posjetitelja te ukupno 244 natjecateljica i natjecatelja iz Zadra, s obližnjih otoka, ali i iz inozemstva posjetilo je protekle dvije Iške kraljice, kako bi uživali u vrhunskom iskustvu zimskog otoka, zabave i rekreacije na 70 m dugoj snježnoj stazi.

Fotografija Iška Kraljica.

Mnoštvo je odličnih razloga da posjetite ovogodišnju Išku kraljicu, od kojih ističemo majstorski utabanu snježnu stazu koja se otvara od 19 h, uživanje u ponudi adventskih kućica, uzavrelu navijačku atmosferu pod vodstvom Marija Petrekovića i vrhunsku zabavu uz glazbu Showtime benda. Dizajnersku priču o Iškoj kraljici ispričao je studio Sudar iz Zagreba, kreacijom vizualnog identiteta koji na najbolji mogući način prezentira duh ove jedinstvene manifestacije.

Dolazak do Velog Iža moguć je redovnim brodskim linijama iz Zadra te dodatnim linijama za posjetitelje Iške kraljice, čiji raspored će biti objavljen tijekom prosinca. Na Velom Ižu dočekujemo i sudionike pristigle privatnim brodicama.

Uz uživanje na utrci i zabavi, moguće je osigurati višednevni boravak na Velom Ižu rezervacijom smještaja u hotelu Korinjak ili u nekom od brojnih privatnih apartmana.

Ne propustite jedinu otočku skijašku utrku, najveću otočku zimsku feštu i uživajte u neprocjenjivom doživljaju zimovanja na otoku.

Pratite Facebook stranicu Iška kraljica za informacije o sadržaju i prijavama na utrku.

Iška kraljica održava se uz potporu grada Zadra, TZ grada Zadra i zadarske županije te TZ zadarske županije.

Za atmosferu će se pobrinuti voditelj Mario Petreković, a za glazbeni program šestero glazbenika okupljenih u zabavno-glazbeni projekt pod nazivom SHOWTIME BAND. Trg skijaških velikana s gastro ponudom i adventskim kućicama bit će otvoren dan ranije, u petak 20. prosinca.

Po prvi puta oni najmlađi u dobi od 6 do 12 godina imat će priliku zavrijediti titulu Iške princeze ili Iškog princa u sanjkaškoj utrci.

Fotografija Iška Kraljica.

U nastavku program:

12.45h – dolazak 90 tona snijega iz Like
17.30h – dječja sanjkaška utrka na lopatama “Iška princeza& Iški princ”* powered by Apartmanija
19 h- spektakularna utrka “Iška kraljica” powered by HEP
Voditelj: Mario Petreković
*Sudionicima Iške princeze i Iškog princa (6-12 godina), osiguran je prijevoz brodom Zadar-Veli Iž-Zadar, u pratnji roditelja.

Više: events.zadar.travel

Foto: web.facebook.com/iskakraljica1

shares