Aktualno

4 faktora atraktivnosti općine Seget!

MEDITERANSKI ŠARM S POKRIĆEM

4 FAKTORA ATRAKTIVNOSTI

Image result for seget hotspots

  1. SMJEŠTAJ NAJVIŠE KATEGORIJE Ako ste makar jednom odsjeli u Općini Seget – u smještaju okruženom mirisima borove šume, kadulje, lavande i ružmarina, na svega nekoliko koraka od kristalno čiste morske vode, tada zasigurno znate da je njen šarm – neodoljiv!

Bilo da ste odabrali tamošnje hotele, apartmane, mobilne kućice ili pak parcele za kampiranje, zacijelo ste uživali u popratnim sadržajima  – od atraktivnih animacija za djecu i odrasle u kampu Vranjica Belvedere, pa do programa domaćih KUD-ova kojima su oplemenjene ljetne večeri u kampu Seget!

Related image

2. 2700 SUNČANIH SATI
Topla i blaga klima sa 2700 sunčanih sati godišnje dozvoljava odmor tijekom cijele godine, naša preporuka za podjednako atraktivno iskustvo i van udarne ljetne sezone!

3. STAVITE MORE U SLUŽBU ZDRAVLJA. Sviđa li Vam se pomisao na bicikliranje, ili možda šetnju u ugodnom društvu dok udišete čisti morski zrak? Imamo odlične vijesti za Vas – beskonačno dugačke segetske plaže, osim omiljenih punktova za užitak u kristalno čistoj morskoj vodi, mogu biti što god Vi poželite – divan ambijent za Vašu cikloturističku avanturu, ili pak romantične zimske šetnice!

Sjajan je osjećaj da radeći ove aktivnosti zapravo ulažete u zdravlje, jer su blagodati šetnje i vožnje biciklom uz more mnogo više od tek pukog klišeja – udisanje mikrokapljica morske vode, koje nastaju od razbijanja valova o obalu, pomaže unosu kemijskih elemenata u tragovima bitnih za uravnotežen metabolizam!

4. KRENITE U AVANTURU PUTEVIMA CAREVA I OSVAJAČA. Među ljubiteljima aktivnog odmora toliko tražen bike and hike paket u Segetu je uistinu – izniman! Naime, nije li izvrsno što se ondje možete rekreirati putevima s autentičnim daškom povijesti, gotovo identičnim onima kojima su davne 1807. godine kročili Napoleonovi providuri i maršali – Damdol i Marmont?

Oni nisu bili samo osvajači, već su i značajno pridonijeli urbanizaciji sredine. I dok je najlipši grad na svitu po generalu Marmontu nazvao svoju najomiljeniju i najpopularniju ulicu, Seget ima – Napoleonov put. Zanimljivo je da se od vremena gradnje do danas nije bitnije mijenjao, a ponudit će sjajno iskustvo rekreacije u idiličnom ambijentu.

Ukoliko ste zagriženi biciklist, uhvatite se u koštac sa 22,4 km aslfaltno-makadamskog puta – savladajte uspon do uzvisine Vlaška uz očaravajući pogled na dalmatinske otoke, a zavirite i u idilične zaseoke poput Vukmana – rodnog mjesta brojnih potomaka Napoleonove vojske, koji su upravo ondje pronašli svoj dom poslije napornog ratovanja po Europi.

Ne volite li bicikliranje, to nipošto ne znači da se morate odreći posebnosti ovog kraja – Staza zdravlja pogodna je za sve one koji preferiraju pješačenje. Savladajte makadamski put do uzvisina Sv. Ilija i Vlaška, te uživajte u panoramskom pogledu na Seget, obližnji Trogir, Split i susjedne otoke!

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget