Gastro

Posjetite 17. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Dubrovniku

Posjetite pravu mediteransku eko tržnicu, prepunu mirisa i okusa, tradicionalnih delicija, domaćih proizvoda iz okolice grada Dubrovnika- Župe Dubrovačke, Konavala, Primorja… ali i cijele Hrvatske i susjednih zemalja …upoznajte najbolje zelene poduzetnike!

Vrijeme i mjesto održavanja: Dubrovnik,   19-22. ožujka 2020.g.

17. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održava se i ove godine u Dubrovniku u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK  Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e,  Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.,  od 19.-22. ožujka 2020.g., u vanjskim i unutarnjim sadržajima hotela Tirena – Babin kuk Dubrovnik.

Svih ovih godina sajam okuplja izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste koji predstavljaju najveći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima  naša zemlja obiluje.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva.

Jedna od najvećih prednosti Hrvatske vje kontinentalno – mediteranski položaj koji nam daje mogućnost proizvodnje vrhunskog ljekovitog bilja i prirodne hrane.
Ova mediteranska strana nameće potrebu dodira sa mediteranskom cjelinom, te stoga od 2004.g. u Dubrovniku se organizira Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja.



Na 16. Mediteranskom sajmu 2019.g. izlagalo je preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 20.000 tisuća posjetitelja.

Promocija održivog razvoja i zdravog načina življenja

Sajam je usmjere na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova.

Organizatori ističu važnost podizanja kvalitete nastupa izlagača kao kvalitetu ekoloških proizvoda, u tu svrhu dodijeljuju se nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.
Također se ulažu veliki napori u sve aktivnosti kojima je cilj promidžba održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, te afirmiranje Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u tom pravcu.

Fotot i više: mediteranski-sajam.com

Slikovni rezultat za Mediteranski sajam zdrave prehrane"

VIše: www.tzdubrovnik.hr