Aktivni odmor

“Life on Mars” staza i službeno je najveća hrvatska outdoor atrakcija!

ŽIVOT NA MARSU JE – SVE BOLJI! Ovoj činjenici može posvjedočiti osim više od 1300 sudionika koji su 30. ožujka 2019. sudjelovali u atraktivnoj trekking utrci “Life on Mars” i nedavno održani 1. Outdoor Oscar, odnosno dodjela nagrada najboljim outdoor sportašima, projektima i manifestacijama u protekloj godini, prema izboru čitatelja najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj „People Outdoors“.

Treking utrka “Life on Mars” dobitnik je nagrade za najbolju outdoor turističku infrastrukturu.

Dodjela nagrada održala se u kultnom zagrebačkom kinu Tuškanac, 22. veljače 2020. godine.

Life on Mars Trail, projekt koji je započeo kao utrka i prerastao u novi turistički proizvod, jedna je od najomiljenijih utrka u Hrvatskoj trekking ligi. Specifičnosti krajolika i prirodnih ljepota Metajne, kao i dijela grada Novalje koji sliči površini Marsa, čine ovu utrku jednom od najljepših i najintrigantnijih u Hrvatskoj. Zato ova utrka svake godine privlači sve više trkača iz cijelog svijeta.

Manifestacija se održava svake godine u organizaciji  Turističke zajednice grada Novalje i Šimuna Cimermana iz inicijative „Treking liga“ .

Koncept utrke nudi za svakoga ponešto, a obuhvaća četiri kategorije ovisno o fizičkoj spremnosti. Svaka kategorija ima svoje pobjednike, najbrže i najspremnije za zahtjevnosti određenih staza. 

Trči se na stazama 7, 14, 21 i 25 km, a osim iz Hrvatske, i iz susjednih zemalja, sudjeljuju i trkači iz Amerike, Španjolske, Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije! Trčanje i hodanje krševitim pejzažima koji slove za najljepše predjele grada Novalje i naselja Metajne, poput plaža Ručice, Beritnice i Maline, odlična je vikend ideja za ljubitelje adrenalina, koje će veseliti činjenica da je 14-kilometarska staza u Metajni odnedavno u potpunosti označena i otvorena tijekom cijele godine, a u izradi su karta i mobilna aplikacija koje će ljubiteljima aktivnog odmora uvelike olakšati kretanje.

„Life on Mars“ postao je prepoznatljiv predsezonski turistički proizvod u Novalji i na otoku Pagu.
Četvrto ovogodišnje izdanje Life on Mars traila održava se 28. ožujka.
Više o utrci na linku

Foto i više: Tz Novalja