Aktualno

Conde Naste Traveler proveo istraživanje o trendovima luksuznih putovanja: Kakva će biti sezona 2020.?

Ljubitelji luksuznih putovanja planiraju i maštaju o putovanju

CNTraveler (SAD), u ožujku 2020. proveo je istraživanje o trendovima luksuznih putovanja za 2020., godini koja će bit zapamćena po krizi s koronavirusom.

Get your digital copy of Condé Nast Traveller India-April - May ...

U istraživanju je sudjelovalo ukupno 565 ispitanika, čitatelja CNT-a koji putuju u slobodno vrijeme, najmanje jednom godišnje. Ova internetska anketa provedena je u razdoblju od 18. do 19. ožujka 2020. godine.

Ljubitelji luksuznih putovanja prate vijesti i iščekuju promjenu situacije, u skladu s tim planiraju svoja putovanja

Čak 56% putnika otkazalo je putovanje zbog utjecaja koronavirusa na odabranu destinaciju.
32% putnika odgovorili su kako još nije sigurno hoće li koronavirus utjecati na njihova putovanja ili buduće planove putovanja.

Dubrovnik se našao na nezahvalnom popisu gradova koje treba ...



Kratka putovanja u porastu i putovanja u domaće destinacije

Putnici koji su spomenuli da će zamjeniti svoja putovanja, s nekoliko kraćih putovanja vidjeli smo značajno povećanje (+ 20%) prema domaćim destinacijama.
Zanimljivo je i da putovanja prema Karibskom otočju, području koje za sada nije ugroženo koronavirusom, te se i dalje smatra sigurnim za putovanja, uočen je tek manji broj otkazivanja.

Last minute booking
Prema Bloombergu, kineska vlada govorila je o izgledima za brzi ekonomski oporavak od koronavirusa u idućim mjesecima, a očekuje se da će se to odraziti diljem svijeta. Putovanja će također osjetiti porast, a povećan booking u tom slučaju očekuje se u svibnju i lipnju.

30% ljubitelja luksuznih putovanja u slijedeća će tri mjeseca nadzirati koronavirus, a njih 43% pratit će koronavirus sljedećih 6 mjeseci.


Putnici traže sigurnost u destinaciji i objektu

Odluku o putovanju povezana je s nizom čimbenika:
– traže informacije iz pouzdanih izvora kada je sigurno putovati (52%)
– koliko je neki objekt siguran, koliko je siguran/ preporučuje li se javni prijevoz(46%)
– pojedinosti o načinu filtriranja zraka u avionu (40%)
marketinških komunikacija turističkih tvrtki (38%)

Do tada ljubitelji luksuznih putovanja planiraju i maštaju o putovanju, i kad ova kriza prođe kreću na svoja putovanja.

Na pitanje koja su odredišta čitatelji CNT najviše željeli posjetiti, odgovori su bili razni, kako domaća tako i međunarodna odredišta. Kada se ukinu ograničenja putovanja, publika luksuznih putovanja će biti prva na redu za rezerviranje leta, sobe i planiranje jedrenja.

Prema ovom istraživanju, ljubitelji luksuznih putovanja nikada ne prestaju razmišljati o putovanjima i očito je, prema odgovorima, da je putovanje stanje uma.