Blog

Chef kuha doma! Marin Rendić donosi recept za najukusniju blagdansku sirnicu

Facebook stranica Chef kuha doma pravi je hit na Fejsu. Najbolji hrvatski kuhari, svakog dana donose nove recepte, snimaju hranu koju pripremaju doma i objavljuju na Facebooku, a koliko Hrvati uživaju u njihovim objavama najbolje pokazuju lajkovi kojih je pod objavama uvijek po nekoliko stotina ili čak i više.

Sirnica, pinca ili slatki kruh nezaobilazan je dio uskrsnog stola. Želite li stvoriti pravi blagdanski ugođaj u svom domu napravite je sami. A kako bi vaša sirnica ispala savršeno donosimo recept popularnog hrvatskog chefa Marina Rendića.

U nastavku su potrebne namirnice:

Sastojci za 4 sirnice:
– 900g brašna
– 300g šećera
– 1 mala žlica vanilije
– 100g maslaca
– 2,5 dcl mlijeka
– 1 naranča
– 2 žlice meda
– 2 žlice grožđica namočenih u 0,05l ruma
– 30g sviježeg kvasca
– 0,05l rakije
– 5 žumanjaca

Kvasac izmiješamo sa 1dcl tople vode, s malo šećera i brašna. Pustimo da odstoji 3-5 minuta.
U posudu dodamo: kvasac, šećer, žumanjke, koricu i sok od naranče, rakiju, namočene grožđice, vaniliju, med, maslac i sve zajedno izmiješamo da se poveže.
Dodamo hladno mlijeko i postepeno dodavamo brašno uz konstantno miješanje.
Tijesto ostavimo da odstoji na toplom mjestu 1,5 h.
Tijesto izrežemo na 4 dijela, oblikujemo 4 jednake sirnice i pustimo da se diže 1,5 h.
Izrežemo ga, premažemo žumanjcem i pečemo u ugrijanoj pećnici 25-30 min na 180*C.

Uživajte!