Aktualno

Kreće promocija Srednje Dalmacije kao omiljene auto destinacije na tržištima Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije!

Korona pandemija je zaustavila svijet, dovela nove mjere ponašanja, do sada neviđen obrasce, distancirala je ljude, uvela nova pravila. Na nekoliko mjeseci je zaledila i brojne aktivnosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na određeni način donoseći sa sobom i strepnju oko realizacije predstojeće turističke sezone. No okolnosti su se promijenile, na sreću, nabolje. Nakon nekoliko mjeseci zatvorenosti na brojnim razinama, izolacije koja nikome nije lako pala, stigle su nove ohrabrujuće vijesti o njenom povlačenju, o smanjenom broju novooboljelih.

Odmah je to iskristaliziralo i prioritetni zadatak TZ Splitsko-dalmatinske županije, pripremanje za očekivano otvaranje granica i turistički promet koji će se dogoditi makar i u smanjenom obujmu. U suradnji sa Stožerom civilne zaštite i lokalnom samoupravom gradova i općina, TZ Splitsko-dalmatinske županije podržala je i na vrijeme prionula u pripremu i definiranje konkretnih mjera načina korištenja plaža, trgova i drugih javnih površina. Kao budućih mjesta okupljanja gostiju.

 S brzim  definiranjem pravila u novom normalnom, u kojem vladaju i nove sigurnosne mjere, ova TZ je krenula  u stvaranje i novog standarda u turističkim uslugama. O ozbiljnosti kojoj je prionula svjedoči i to da se svi sudionici u lancu turističke djelatnosti već nalaze u posljednjoj fazi priprema poslovanja u novom normalnom. U novim, nikada do sada viđenim uvjetima rada,  koji su sa sobom donijeli i nove obrasce turističkog ponašanja. I uvijek, kao i u svim situacijama u razdoblju korona pandemije, u skladu s očekivanim uputama epidemiologa, s ciljem spremnog, promptnog i sigurnog otvaranja objekata. Samim tim i dočekivanja gostiju, kako domaćih, tako i stranih koji će očekuju nakon otvaranja granica.

Josko Stella - Croatian Hot Spots

U tijeku je priprema promotivnih kampanja koje će biti usmjerene tržišta Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije

-Pažljivo pratimo situaciju na glavnim emitivnim tržištima Srednje Dalmacije, baš kao i hotelijeri, ugostitelji, turistički kampovi, vlasnici obiteljskog smještaja i nautike, čekajući dogovor epidemiološke i turističke struke kojim bi se trebala omogućiti zaštita zdravlja ljudi i realizacija ljetnog dijela ove turističke godine. No, u međuvremenu, unatoč skromnim sredstvima s kojima TZ županije u ovim okolnostima raspolaže, u tijeku je priprema promotivnih kampanja koje će biti usmjerene na naša tradicionalna tržišta Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije na kojima ćemo Srednju Dalmaciju dodatno promovirati kao autodestinaciju – veli Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Bitna karika u lancu pružanja turističke usluge u novim uvjetima je bliska suradnja  sa Stožerom civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije i jedinicama lokalne samouprave. Županijska TZ posebno tu navodi promptne i pravovremen mjere koje je nužno i potrebno na vrijeme definirati. Direktor  Stella posebno ističe mjere koje će se ticati načina korištenja plaža, trgova i drugih javnih površina. Upravo onih lokaliteta na kojima se očekuje okupljanje naših gostiju. Zašto nam je sve to nužno potrebno? Iz najvažnijeg razloga, zbog borbe za svakog gosta, posebice stranih koji će i u svojim zemljama biti strateški cilj njihovih turističkih i gospodarstvenih subjekata. Razlog je jasan, navodi se iz županijske TZ, u vremenu pred nama svaka će zemlja nastojati zadržati stanovnike u svojim granicama, na svojim odmorišnim destinacijama. I pritom će im davati brojne povlastice u nizu raznoraznih poticaja. Naročito će u tome biti agilne mediteranske zemlje, koje će svoje stanovnike dosjetljivim metodama pokušati gurati prema svojim plažama.

U takvoj konkurenciji koja je sada postigla i višu razinu zbog korona situacije, itekako je važno posvetiti se s još većom pažnjom svakom gostu. I to je upravo ta poanta, sukus, točka na i u mogućnostima koji nas mogu izdići u novom normalnom turističkom tržištu.  Upravo je to karta na koju treba igrati, poručuje direktor Joško Stella, navodeći kako je naša dužnost i obveza svakom gostu darovati povjerenje, pozvati ga da nam dođe u goste, okružiti ga pažnjom, ljubaznošću, domaćinstvom, širokom ponudom, kvalitetnom uslugom. I onim u ovom trenutku najvažnijim, osjećajem sigurnosti tako potrebnim u vremenima u kojima se nitko od nas ne osjeća sigurnim u onolikoj mjeri kao prije korona pandemije.