Aktualno

POGLED NA IDILIČNE TIRKIZNE OAZE Radi ovih prizora posjetiti ćete Srednju Dalmaciju ovog ljeta!

VODIČ ZA VAŠ ODMOR IZ SNOVA

Nakon mjeseci zatvorenosti i izolacije, ohrabrujuće vijesti o smanjenju broja novooboljelih na području Europe pa i Hrvatske te relaksirajućim mjerama koje se uvode, daju nadu da će se naša putovanja ipak dogoditi. 

Ukoliko ste odlučni u namjeri da ovo ljeto provedete u Hrvatskoj i tražite prijedloge koja mjesta posjetiti? Odlično, onda ste na pravom mjestu!

Srednja Dalmacija obiluje prirodnim atrakcijama, nestvarno lijepim pejzažima i mogućnostima odmora. Svojom dugačkom poviješću i pričama koje su se utkale u svaki kamen, idealna je destinacija za opuštanje, zabavu i aktivni odmor.

Fotografija Central Dalmatia.Foto: kayaking @boyanoo

U nekoliko slijedećih redaka predstavit ćemo najljepše tirkizne oaze Srednje Dalmacije. A njih zaista ima. Ipak, našu listu prijedloga odlučili smo ograničiti na nekoliko fenomenalnih mjesta, prirodnih atrakcija, najatraktivnijih uvala i plaža za posjetiti, koja će sigurno upotpuniti odlične dojmove sa ovogodišnjeg ljetovanja. Pa krenimo!

Fotografija Central Dalmatia.Zlatni rat, fotografija @julienduvalphoto

Zlatni rat, otok Brač

Jedna od najljepših plaža na svijetu, fascinantnog oblika, čiji “rog”se mijenja sukladno djelovanju vjetra i morskih struja. Okružena je kristalno čistim morem koje na svega 10-20 metara varira od tirkizno plave do tamno plave boje.

Fotografija Central Dalmatia.Zlatni rat, fotografija @ilonamarianesse

Fotografija Central Dalmatia.Plaže Makarske rivijere, fotografija @makarska.riviera.beaches 

Plaže Makarske rivijere


Dok se većina naših turističkih destinacija želi makar malo odmaknuti od sunca i mora kao osnovnog turističkog proizvoda, taj je „proizvod“ rijetko gdje primamljiv kao na – Makarskoj rivijeri. Čak 58 kilometara na kojima se ona prostire, obuhvatila su neke od najatraktivnijih čestica jadranske obale, na koje nije ostala imuna ni svjetska turistička javnost – naime, kako drugačije objasniti činjenicu da se ponekim mjestima na ovom području gosti vraćaju i po 30-40 godina, dok su same plaže, uz brojna priznanja struke, bacile na koljena i jedan inače poslovično suzdržani Forbes, ili pak medijske velikane poput The Huffington Post-a?

Fotografija Central Dalmatia.Plaže Makarske rivijere, Kraljev Gaj, Tučepi @vice.rudan.photography

Fotografija Central Dalmatia.Plaže Makarske rivijere, fotografija: @mindblowingtravels

Fotografija Central Dalmatia.Fotografija @timotej, otok Vis

Otok Vis

Nautičari ga obožavaju, pustolovi ne propuštaju, a gosti tek otkrivaju! Otok Vis, poznato je nautičko odredište, preporučamo posjet brodicama i jedrilicama kojima ćete sa morske strane moći zaviriti u baš svaki njegov kutak!

Fotografija Central Dalmatia.

Otok Vis, fotografija @julienduvalphoto

Biševo - Modra špilja - Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske ...
Modra Špilja, Foto: Dalmatia.hr

Omiš, kanjon rijeke Cetine

Ovaj slikoviti grad, u kojem se spajaju rijeka, more i planine, koji kao da je isklesan u stijenama koje se moćno uzdižu iznad njega, u povijesti je ostao zabilježen kao grad gusara. Ova destinacija, danas se brendira kao pravo vrelo sportskog adrenalina. Smješten je na samom ulazu u kanjon rijeke Cetine ulazom u koji vas prate kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Fotografija Central Dalmatia.Omiš, fotografija @mar.tography

Fotografija: dalmatia.hr

Otok Šolta

Želite li doživjeti sjajno ronilačko iskustvo, upoznati tirkizni svijet, uistinu posebne uvale, te šarm autentičnog ribarskog mjesta, ovaj je otok kao stvoren za Vas! Nautičarima su na raspolaganju moderno opremljene marine, sidrišta i nautičke luke.

Fotografija Central Dalmatia.Šolta, Maslinica, fotografija @mar.tography

Fotografija Central Dalmatia.Stomorska, Šolta, @fifthstorey

Hvar, Pakleni otoci

Preko puta Splita, južno, nalazi se otok Hvar, kako ga zovu otok Sunca, i na njemu urbano središte kulture, grad Hvar, omiljeno odredište svjetskog jet seta. Pred Hvarom se prostire rasuta niska bisera, prekrasnog, svjetski poznatog otočja, takozvanih Paklenjaka koje čovjek jednom vidi i odmah se zaljubi.

Fotografija Central Dalmatia.Hvar, Pakleni otoci, Palmižana, fotografija: @ufukd_86

Fotografija Central Dalmatia.Pakleni otoci @timotej

Više pogledajte na linku: www.dalmatia.hr i facebook stranicu Central Dalmatia

Fotografija Central Dalmatia.Srednja Dalmacija, fotografija: @timotej