Blog

PROLJETNI GOURMET BLOG Domaći ravioli od škute u umaku od boba osvojit će svako nepce!

Piše: HotSpots gourmet bloger, Ela Vrsalović, konoba Bokuncin, Sutivan

Bob je tradicionalna mediteranska namirnica koju krasi odličan nutritivni sastav i jedinstven okus. Zbog brojnih hranjivih sastojaka koje sadrži, blagotvorno djeluje na organizam. Može se kombinirati u raznim salatama, sa tjesteninom i njokima, možemo od njega raditi namaze, dodavati u mesna jela, mogućnosti su beskrajne. Bob je izvor vitamina B kompleksa, dijetalnih vlakana, proteina i željeza. U kombinaciji sa žitaricama, orašastim plodovima ili sjemenkama čini odličan sastav biljnih proteina.

RAVIOLI OD ŠKUTE U UMAKU OD BOBA

Tijesto za raviole napravimo od 200g brašna, 2 jaja i malo soli, razvaljamo na 2mm debljine i režemo u obliku pravokutnika. Veličinu određujete sami ovisno o tome volite li veće ili manje ravioli. Na sredinu svakog pravokutnika stavite žličicu nadjeva, premažete krajeve sa malo vode, preklopite (pazite da ne ostanu zračni džepići) te odrežete višak tijesta. Pripazite da se krajevi dobro zalijepe kako nadjev ne bi iscurio u kuhanju.

Nadjev za raviole napravimo od 250g škute, šake svježe ribanog parmezana, malo soli, papra i muškatnog oraščića.

Raviole kuhajte u ključaloj vodi desetak minuta.

Zrna boba skuhamo, procijedimo i zajedno sa kapulom i lukom zažutimo na maslinovom ulju, začinimo i grubo usitnimo vilicom. Dodamo raviolima i pospemo sa malo parmezana.

Guštajte! 🙂

Pozdrav sa Brača od naše Ele!