Aktivni odmor

E – biciklom kroz Dalmatinsku Zagoru! Odlična ideja kako provesti vikend, aktivno i u prirodi

Prezentacija E- bicikla CycleCroatia

​Početak lipnja u Sinju uvijek je do sada obilovao sportskim događanjima! Nažalost uslijed koronakrize mnoga sportska i ina događanja su otkazana zbog epidemiološke situacije.

Kako bi ipak uspjeli opravdati ime i sportski duh alkarskog grada, u subotu i nedjelju 13. i 14. lipnja, CycleCroatia u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja i Aeroklubom Sinj, organizirana je prezentacija i trening MTB i trkaćih bicikla sa i bez električnog pogona te edukacija i radionica za najmlađe sudionike.  

Tvrtka CycleCroatia već dugi niz godina bavi se biciklističkim turizmom, a unatrag dvije godine imaju ispostavu i u Kaštel Starom gdje su pokrenuli svoj novi Bike point. 

Smatraju da je vožnja bicikla jedan od najljepših načina otkrivanja ne samo novih predjela, nego i vlastite okolice. Sukladno tomu, bit njihovog poslovanja čine biciklističke ture. Vožnja biciklom općenito je blagodatna za zdravlje, svakako brža od hodanja, a ipak dopušta da se ostane u dodiru s prirodom i okolinom.

Ovo dogadjanje organizirano je s ciljem prezentacije blagodati bavljenja bicikliranjem, upoznavanja s e – biciklama, ali i promocije Cetinske krajine kao izvrsne destinacije za bicikliranje, što je ujedno i jedan od glavnih ciljeva Turističke zajednice grada Sinja.

Tijekom ova dva dana u vremenu od 9 i 00 sati do 17 i 30 sati, uz besplatnu prezentaciju, gradjani Sinja i okolice imali su priliku upoznati se s širokim izborom raznih tipova bicikla, savladati osnovnevještine popravaka i održavanja bicikla, a najmlađe sudionike kroz brojne zanimljive radionice i igre podučiti pravilnom ponašanju u prometu i pružanju najosnovnije prve pomoći.

Poštujući sve preporučene mjere HZJZ, bio je osiguran dovoljan broj bicikla za sve zaintersirane sudionike,  stoga su bile potrebne i ranije prijave. 

Svi prijavljeni sudionici imali su priliku biciklirati u dvije organizirane grupe. Vožnja je krenula sa sinjskog aerodroma uz pratnju educiranih biciklističkih vodiča stazom kroz Sinjsko polje ukupne duljine 21 km.

Prijavljeni sudionici bili su oduševljeni ljepotama krajolika i ovom uzbudljivom avanturom

www.visitsinj.com

Foto: Monika Vrgoč