Aktivni odmor

Svjetski poznata daljinska plivačica Dina Levačić nije odoljela šarmu hvarske Male Venecije!

Bajkovito mjesto na otoku Hvaru poznatije pod nazivom “mala Venecija“ pravi je dragulj Dalmacije. Prelijepa Vrboska odiše autohtonim šarmom kojem rijetko tko može odoljeti.

Kamene kuće, poetske kale i romantični mostići spajaju dvije strane obale dugačke rive te plijene pažnju svih avanturista i zaljubljenika u našu obalu.

Vrboska: 25 Things to Know about Little Venice

Vrboska je oduvijek bila vezana za more kao što je vezana i naša “morska sirena“, poznata maratonka Dina Levačić.

Ova iznimno hrabra avanturistica, a prije svega vrsna plivačica je ujedno i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche. Kroti Dina svjetska mora ali kad joj zafali malo mira i odmora voli doći do Vrboske i opustiti se u miru i tišini kojeg tu ima u izobilju.

10 metara do mora: Kuća na Hvaru u kojoj bismo proveli cijeli ...

Sidro spusti u prekrasnoj vili Triptih. Očaravajuća vila udaljena je svega nekoliko ležernih koraka od mora a pogled na luku i bijela jedra oduzima dah.

Osim prekrasnom modrinom Vrboska je bogata kulturnom baštinom među kojom se najviše ističe arhitektonski raritet, renesansna Crkva – tvrđava Sv. Marije od Milosrđa koju krase tri zvona i starinska ura.

Dina je imala priliku “naštimati“ uru, a kako doznajemo iz njene objave na facebook profilu  oduševljenje nije mogla skriti. Skrovite uvale i čisto more kreiraju savršene uvjete za sve ljubitelje plivanja i raznih morskih sportova. Samo 4 km od Vrboske smjestila se Jelsa, mjesto koje već dugi niz godina u istoimenom Veslačkom klubu obučava buduće mlade nade i rekreativce koji više od ičega vole boravak na moru.

U samu zoru dok se sunce tek budi veslači spretno pokreću svoja vesla i krstare na valovima. Za mnoge nezamislivo, ali ne i za ovu marljivu sportašicu koja nije propustila odraditi četverosatni trening te je u sklopu ovog treninga spojila Vrbosku i Jelsu plivajući. Plivanje postane nadahnuće kada mu nadodate viši cilj. Upravo ova ruta bila je posveta djeci iz Udruge Kolibrići. 

Veliko srce pokazala je sudjelujući i u humanitarnoj akciji prikupljajući novčana sredstva za pomoć najpotrebnijima. Humanitarnom akcijom pod nazivom “Dina za perle“ nesebično je pomogla malim borcima iz udruge “Perle“ u Starom Gradu, a dionica od Kaštel Sućurca do Splita bila je posvećena upravo njima. Iz simpatičnog citata da su otočka posla najbolja posla da se naslutiti da Dina uživa u svakom trenutku kojeg provede u Vrboskoj.

Bilo da se radi o plivanju ili pak opuštajućim šetnjama kroz samozatajne uličice koje skrivaju mnoga čarobna mjesta  i bude istraživača u vama, a da toga niste ni svjesni nalazite se na pravoj adresi.

Nije teško zaljubiti se u ovu ljepotu i  ovakav inspirativan ambijent. Srdačni i dobro raspoloženi lokalci uvijek su tu da vam pomognu ili jednostavno pokažu pravi put ukoliko se izgubite.

Prije svega našoj Dini želimo puno sreće u svim budućim pothvatima, odvažnosti i borbenosti zasigurno joj neće faliti što je i dokazala već bezbroj puta. Neka joj ne bude vjetra i velikih valova, a za izvrstan uspjeh pobrinuti će se ona sama. Vjerujemo da će je put ponovno navesti na naš škoj gdje će je uvijek čekati jedna mirna luka s puno duše.

Foto: Tz Vrboska

www.vrboska.info