Aktualno

Turistička zajednica grada Splita i Diocletian’s dream uvode turističke djelatnike Splita u svijet virtualne stvarnosti

#TOGETHERINSPLIT

Je li sam Dioklecijan zamišljao da ćemo jednog dana moći vidjeti njegovu palaču i njega samog na ovaj način, ne znamo. Ono što znamo je da možemo zaviriti na sasvim drugi način u dio povijesti koja je oblikovala grad Split.

Split je ovih dana postao bogatiji za kulturnu inovaciju zabavnog imena Diocletian’s dream (Dioklecijanov san). Prvi put u Hrvatskoj pa tako i u Splitu posjetitelji će moći vidjeti kroz VR (virtualnu stvarnost) kako je Dioklecijanova palača nekad izgleda, kako se živjelo i kakav je bio car Dioklecijan.

Kako kaže kreator projekta, ideja je bila prikazati Palaču i lik cara Dioklecijana u jednom novom, edukativnom i na momente zabavnom ruhu. Prostor je predviđen za male grupe ljudi kako bi korisnik na najbolji način iskusio virtualnu stvarnost i bio bogatiji za novo iskustvo, doživljaj i priču.

Turistička zajednica grada Splita i Diocletian’s dream u sklopu kampanje #TogetherInSplit, pozivaju turističke djelatnike da besplatno posjete ovu novu turističku atrakciju u Splitu. Prijaviti se mogu turistički vodiči, djelatnici turističkih agencija, djelatnici u smještajnim objektima (hoteli, hosteli, kamp, privatni smještaj) i djelatnici u restoranima.

Prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i turističkog objekata koji predstavljate, na mail info@visitsplit.com najkasnije do ponedjeljka, 23. lipnja. Požurite po ovo jedinstveno iskustvo jer je broj prijava ograničen.

VR ili virtualna stvarnost danas je digitalni medij te se danas koristi u razne svrhe. Virtualna stvarnost koristi trodimenzionalnu vizualizaciju i utječe ne samo na vizualnu već i na taktilnu i audio percepciju korisnika. Za stvaranje takve percepcije potrebno je staviti naočale kroz koje se ne vidi ništa, već samo stvoreni virtualni svijet. U trenutku kada korisnik gleda taj svijet on za njega postaje virtualna stvarnost.

Ovim projektom Split je još jednom pokazao kako sve više postaje grad tehnologije i idealna turistička destinacija za sve ljubitelje visoke tehnologije.