Aktivni odmor

VRBOSKA, OTOK HVAR Svjetska elita mountain bikea nastupom oduševila domaću publiku i turiste!

Vrboska na Hvaru ovih je dana bila domaćin svjetski poznatih biciklista iz discipline Trial.

Neki od njih već su u veljači boravili na otoku Hvaru, a činjenica da će se upravo tu ove godine dvostruki juniorski svjetski prvak Oliver Widmann pripremiti za prvo ovogodišnje internacionalno natjecanje u Poljskoj potvrđuje da osim prirodnih ljepota i vrlo raznolike turističke ponude otok Hvar postaje sve poznatiji i po cikloturizmu.

Olivera Widmann, Noaha Sandritter i Dominika Oswald već nekoliko dana borave i treniraju na našem najsunčanijem otoku te se upravo tamo pripremaju za buduća internacionalna natjecanja. 

U sklopu fešte sv. Ivana, 23.06.2020. ovi svjetski prvaci prezentirali su svoje vještine kod Tvrđave u Vrboskoj , a gledatelji su mogli uživati i u bogatoj ponudi hrane i vina lokalnih proizvođača uz tradicionalno paljenje ognja u 21:00 h te nastupu klape Kaštilac.       

Žežin sv. Ivana , u širem narječju poznat kao „Ivanjski krijesovi“ je običaj paljenja vatre uoči svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja. Takvi običaji postojali su u svim hrvatskim krajevima, a u većini njih su zadržani i do današnjeg dana. Karakterizira ih sakupljanje granja koje se zatim zapali, a djeca i mladi ga preskaču.                                                               

Povodom Žežina sv. Ivana oni su sagradili tzv. Parcours, odnosno stazu za trening na kojoj su publici predstavili svoje vještine na biciklima te svojom izvedbom oduševili sve prisutne, od najmlađih do najstarijih.



Više: vrboska.info