Aktualno

35 njemačkih agenata i novinara na studijskom putovanju u Splitsko – dalmatinskoj županiji

 

Kako bi agentima i javnosti približili i otkrili ljepote Srednje Dalmacije, i uvjerili ih da smo destinacija koja brine o zdravlju i sigurnosti građana i turista, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, u suradnji sa Reiseweltom i avio prijevoznikom Condorom, organizira se studijsko putovanje u Splitsko – dalmatinsku županiju. Splitsko područje i Makarsku rivijeru će za tu prigodu posjetiti 35 turističkih agenata i novinara iz Njemačke.


Osim agenata, na studijskom putovanju će sudjelovati novinari popularnih njemačkih medija za putovanja: Touristik Aktuell – stručni medij za turističku branšu, FVW  – stručni medij za turističku branšu, Counter vor 9 – stručni medij za turističku branšu, Fuldaer Zeitung – dnevne novine.

Udruženje turističkih agencija RTK bilježi članstvo od 3500 samostalnih agencija. Povodom dočeka novinara i agenata, organizira se tiskovna konferencija u Zračnoj luci Split u  petak 17.07.2020. s početkom u 13:30h, na kojoj će ih u ime domaćina pozdraviti Joško Stella, direktor Tz Splitsko – dalmatinske županije.

Nakon konferencije predviđen je obilazak Trogira i plovidba prema Splitu, razgled Rive i obilazak Dioklecijanove palače, odakle kreću prema Makarskoj. Idućeg dana posjetiti će Park prirode Biokovo, spektakularnu turističku atrakciju Skywalk, pješačiti do vrha Sv Jure, obići Gornje Tučepe.


U večernjim satima u hotelu Medora u Podgori, održat će se pres konferencija na temu: Putovanja u Hrvatsku u doba korona krize: s naglaskom na trendove i budućnost putovanja, sigurnost destinacije…

Nakon Makarske rivijere slijedi obilazak Omiša i prezentacija ponude aktivnog odmora: Rafting, Zipline, penjanje, Canyoning…