Aktualno

BEACH BAR I RESTORAN MINA – Eksplozija okusa i užitka na jelšanski način!

This post is also available in: English

ČIM SMO BACILI POGLED NA IME ovog sofisticiranog gastro punkta, zamijetili smo da se Mina rimuje sa milina. Ukoliko ste, poput nas, gastronomad koji drži do svojeg nepca, upravo je to osjećaj koji će Vas obuzeti pri posjetu ovoj atraktivnoj jelšanskoj hedonističkoj adresi!

Već sam vizualni identitet Mine poziva na opuštanje i užitak – prostrani interijer oplemenjen prirodnim materijalima poput kamena i drva, te tkaninama u nježnim bež nijansama, pomno je osmišljen kako bi se ovaj atraktivni lounge bar što nenametljivije stopio sa okolinom koja je, riječju, predivna!

A kako drugačije i opisati tirkizno plavu uvalu optočenu mirisnom borovom šumom sa pogledom na brački kanal i Makarsku rivijeru?

Restoran se nalazi tik iznad istoimene plaže, najomiljenijeg jelšanskog kupališta, koje je svega par stotina metara udaljeno od samog centra mjesta. U blizini objekta nalazi se i Aqua park.

EKSPLOZIJA OKUSA najprikladniji je izraz za ono što Vas ondje očekuje na atraktivnoj gastro karti. Bilo da ste željni svježe ribe na gradele začinjene domaćim maslinovim uljem i mediteranskim aromatičnim biljem, slasnih mesnih specijaliteta, ili pak nešto egzotičnijih gastro senzacija poput spring rollica ili wok povrća, ovdje jednostavno imate – sve, pa se pitamo ima li te gastro priče koja u Mini nije pokrivena!

Ipak, kada bismo morali birati, ljubiteljima morskih delicija preporučili bismo oradu na gradele, salatu od jadranske hobotnice, svježe jadranske škampe, dagnje i brbavice, a zagriženim mesoljupcima slasnu janjetinu!

Već i letimičan pogled na strogi Tripadvisor otkrio nam je da su gosti, među ostalim, ondje uživali i u najboljim pizzama ikada, pa ako želite gastronomski krenuti put Italije, kušajte i ovo omiljeno jelo u jelšanskoj interpretaciji.

Izbirljivim i znatiželjnim nepcima preporučamo i božanstvene špagete aglio e olio, koji u svojoj domovini uživaju gotovo kultni status, a ljubazno osoblje koje hranu i vina poznaje do u dušu, pomoći će Vam da svako od ovih divnih jela sparite s bogatom vinskom kartom i adekvatnim pićem.

NE ZABORAVITE – KOKTELE. Okusnu rapsodiju jela prati i jednako atraktivna karta pića. Ima li što bolje od sunčanja na atraktivnim ležaljkama, dok opušteno ispijate neki od majstorski spravljenih koktela?

Vjerujemo da ćete ovaj trenutak prave Bondovske estetike poželjeti ovjekovječiti i atraktivnom fotografijom na društvenim mrežama, a za potpun doživljaj, preporučamo da naručite Martini na način najomiljenijeg tajnog agenta na svijetu – protresen u shakeru, ne promiješan (shaken, not stirred, op.a.).

Kušate li i ostale opojne delicije – od gina sa citrusnim, cvjetnim i voćnim aromama, pa do Mai Tai-ja i Long Islanda za one malo hrabrije, ili pak Cosmopolitana – omiljenog pića čuvene kolumnistice iz serije “Seks i grad”, Carrie Bradshaw, bit ćete sigurni u jedno – jelšanska eksplozija okusa i užitka skrivena iza imena Mina, uzdrmala je sve što ste o hrani i piću znali do sada – na najbolji mogući način!

Više:


RESTAURANT & LOUNGE BAR MINA BEACH JELSA
Jelsa 892A, 21465 Jelsa
www.restaurant-mina.com

This post is also available in: English