Gastro

Hrana za bogove GDJE JESTI U SPLITU? Najatraktivnija mjesta za odličan gastronomski užitak!

​Uz brojne hramove rimskih bogova koji su postojali u Splitu, nije ni čudno što možete isprobati savršenu gastronomsku ponudu mediteranske i dalmatinske kuhinje.

Fotografija Bokamorra Pizzaurant & Cocktails.

Mnogi ne mogu ni zamisliti ugodnu ljetnu večer bez čašice dobrog vina i dalmatinskog pršuta, a vrijeme je da i vi okusite tu čarobnu kombinaciju staru koliko i Split.

Kao pravi dalmatinski grad, Split je idealno mjesto za degustaciju domaće kuhinje, ali i za isprobavanje mnogih svjetskih.

Fotografija Bokamorra Pizzaurant & Cocktails.

Naravno, ne smijete propustiti ukusnu mediteransku kuhinju po kojoj je Split poznat i čiji će vas okusi zasigurno oduševiti. Postoje mnoga mjesta u Splitu gdje možete isprobati odlična jela, te uživati u svakom zalogaju. Izdvajamo vam neka od najpopularnijih restorana, konoba i pizzeria u Splitu:

Fotografija Bokamorra Pizzaurant & Cocktails.

1. Bokamorra – osim modernog interijera i predivnog pogleda, oduševit će vas odličnim izborom koktela i pizza prema svačijem ukusu.

Fotografija Basta.

Fotografija Basta.

2. Basta – ugodan restoran na Zapadnoj obali uz savršen pogled na more pružit će vam i iznimno ukusnu hranu uz koju ćete uživati u svakom trenutku.

3. Adriatic Grašo – popularno mjesto u Splitu zbog svoje magične terase s pogledom na cijeli Split. Osim idiličnog pogleda, nude i ukusne dalmatinske specijalitete uz kvalitetna vina.

4. Skipper – svi ljubitelji talijanske kuhinje moraju isprobati ukusnu „pizzu od metra“ uz predivan panoramski pogled na rivu, otoke i luku.

5. Bakra – nekoliko minuta hoda od Dioklecijanove palače pronaći ćete divno mjesto za užitak u ukusnim specijalitetima ovog Steak&Pizza bara.

6. Toto’s burger bar – nezaobilazno mjesto svih ljubitelja hamburgera, koji se nalazi odmah uz Rivu. Svojom bogatom ponudom oduševit će i najzahtjevnije goste.

Toto's Burger Bar - Split Restaurant - HappyCow

7. Buffet Fife – jedno od najpoznatijih mjesta u Splitu s raznovrsnim izborom hrane, ali i omjerom cijene i kvalitete. Još kad tome dodate činjenicu kako se nalazi u centru grada.

Ukoliko želite isprobati riblje restorane ili druge restorane koji nude bogatu ponudu skupljih namirnica, imajte na umu da su isti cjenovno nešto skuplji u odnosu na predložene restorane. Ipak, njihov ambijent i kvaliteta hrane opravdavaju cijenu. Neki od tih restorana su: Zrno soli, Bokeria kithchen&wine, Zoi…

Ne sumnjamo kako ćete imati vremena otkriti i brojne druge lokacije za odličan gastronomski užitak. Srećom imamo teretanu uz koju ćete moći biti i dalje fit za plažu.

(O)KRENI NA LJETO
Pružili smo vam uvid u top 7 najatraktivnijih gastro lokacija u Splitu , ukoliko ste mladi i želite pronaći najatraktivnije ponude smještaja posjetite web stranicu Studentskog centra Split i bookirajte ljeto za pamćenje!

Smještaj za mlade u Splitu nikad nije bio atraktivniji i povoljniji

Više: Okreninaljeto.com

Foto: croatia.hr, Spalatum DMC, Best of Croatia