Aktualno

Ljubitelji dobre kapljice, ne propustite Dane hvarskih vina u Jelsi!

Umjesto tradicionalne jelšanske Fešta vina – Dani hvarskih vina!

27.08. – 6.09.2020.

Nakon što je odlučeno da se “Fešta vina” ove godine zbog epidemioloških razloga ne može održati, TZ općine Jelsa promptno je osmislila događaj kojim će se promovirati lokalna vina, a bit će u skladu s trenutno važećim mjerama – održat će se Dani hvarskih vina/ Wine week Jelsa sa sloganomKad si na Hvaru, pij hvarsko vino/ While on the island of Hvar, drink Hvar wines.

“Iako smo sve napravili da je održimo, ponajviše zbog očuvanja tradicije, neprekidnoga dugogodišnjega niza održavanja od 1952., Feštu smo morali otkazati. Zahvaljujemo svim ljubiteljima, vjernim gostima Fešte vina na razumijevanju, očekujemo Vašu podršku i u ovoj situaciji jer zaista moramo biti oprezni zbog virusa te se ponašati sukladno uputama nadležnih tijela.” – izjavila je gđa Marija Marjan, direktorica TZ Općine Jelsa.

“Dani hvarskih vina” održat će se od ovog četvrtka do sljedeće nedjelje 27.8. – 6.9. na području Općine Jelsa, kako bi se brojnim gostima omogućilo kušanje vina iz lokalnih vinarija u restoranima i wine barovima. 

Vina će se moći kušati u restoranima i ugostiteljskim objektima: kvalitetna vina – po cijeni od 15 kuna i vrhunska za 25 kn. 

U priopćenju u prilogu pročitajte popis restorana, konoba i wine barova  i vinarija koje sudjeluju u Danima hvarskih vina. 

U sklopu Dana hvarskih vina održat će se i stručno ocjenjivanje hvarskih vina 2. Jelsa Summer Wine tasting by Vinske zvijezde u suradnji s udrugom Hvarski vinari.

Fotografije: Julio Frangen, Tz Jelsa

shares