Aktualno

Prepustite se čarolijama najboljih svjetskih barmena, posjetite 2. Međunarodni Festival Pelinkovca u Starom Gradu!

VEĆ DRUGU GODINU ZA REDOM, JEDINSTVENI GORKO-SLATKI APERITIV INSPIRACIJA JE ZA INVENTIVNE BARMENSKE ČAROLIJE

STARI GRAD NA HVARU JE PO MNOGO ČEMU JEDINSTVEN (sjetite se samo Starogrojskog polja ili pak Tvrdlja Petra Hektorovića!), a od prošle godine se pozicionirao kao omiljeno okupljalište najpoznatijih svjetskih barmena. Naime, riječ je o sada već 2. Međunarodnom Festivalu Pelinkovca koji će se u organizaciji tvrtke Bon Vivant, a uz potporu Turističke zajednice Starog Grada i Grada Starog Grada, održava 06. i 07. kolovoza 2020.

Cilj Festivala je predstaviti raznovrsnost ove omiljene žestice i demonstrirati primjenu u izradi vrhunskih craft koktela. Ove godine na događanju sudjeluje 14 proizvođača, iz 4 zemlje sa 19 vrsta pelinkovca.
Profesionalni barmeni izraditi će po jedan unikatni koktel od svih vrsta pelinkovca i svi će se moći probati na Festivalu. Prvog dana organizirano je predstavljanje brendova i koktela na Rivi, a drugi dan organiziran je koncert TBF-a u Ljetnom Kinu Stari Grad.

Iako je pelin zbog svoje famozne gorčine kao sastojak za koktel do sada bio poprilično nepopularan, vrsni barmeni na ovom eventu su tu da Vam dokažu suprotno! Iako se najčešće poslužuje zasebno, s ledom te kriškom limuna ili naranče, kompleksnost njegova okusa zapravo je nepresušan izvor varijacija za izradu, kako ljetnih osvježavajućih spritzera, tako i klasičnih gorkastih koktela.

Related image

Festival su prepoznali i poduprli domaći proizvođači Badel, Maraska, Darna, Zvečevo, Perković rakije, Natura Antunović, Velebitski Pelinkovac Degenija, Vina Rossi, Nimco i Aura, a sa svojim gorko-slatkim kandidatima u optimalnom skladu s aromatičnim biljem, svoj će doprinos dati i slovenska Dana, poljski Jakob Haberfeld, JA BAczewski i gosti iz susjedne BIH, Zlatni pelin.

VRJ08613

Cilj ovog festivala je podizanje svijesti o kvaliteti pelinkovca kao jednog posebnog i za ovo podneblje tipičnog proizvoda, ali i kvalitetnog dodatka, kako klasičnim, tako i modernim koktelima. Na ovu temu su osmišljena predavanja te radionice, na kojima će prisutni probati svih 20 izloženih vrsta, te pokušati samostalno raspoznati s kojim okusima najbolje funkcioniraju.

Budite dio ovog jedinstvenog događanja, prepustite se čarolijama najboljih svjetskih barmena!



Više: www.stari-grad-faros.hr