Aktualno

Posjetite 15. Sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda u Sinju i kušajte najukusnije dalmatinske delicije!

Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 2020.

Sinj, 16. – 17. listopada, 2020.

Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj promovira tradicionalni način proizvodnje suhomesnatih proizvoda u suradnji sa novim standardima.  Zahvaljujući konstantnom angažmanu svih suradnika, proizvođača, institucija i struke sajam se održava petnaestu godinu zaredom.

Nacionalni Sajam pršuta se u gradu Sinju proteklih godina održavao u mjesecu ožujku ili travnju s oko 70 izlagača a međunarodni karakter poprimio je zbog sudjelovanja izlagača s područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije. U izložbenom dijelu izlaže se pršut, suhomesnati proizvodi, sir, vino, maslinovo ulje  te tradicionalni uporabni  proizvodi koji se proizvode u ruralnom dijelu Dalmacije, Like, Slavonije i dalmatinskih otoka.

Na Sajmu se ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, očekuje sudjelovanje  proizvođača pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda s područja RH, predstavnika regionalne mesne industrije, udruga proizvođača, obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom  pršuta i vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Osim izlagačkog dijela upriličit će se bogati kulturno-umjetnički program a u sklopu sajma planira se i organizacija stručnih- edukativnih panela na kojima bi se proizvođači i posjetitelji  mogli informirati o  temama  vezanim za problematiku proizvodnje, plasmana, zaštite i promocije tradicionalnih proizvoda (oznake kvalitete, uvođenje standarda, modela udruživanja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta) te programima poticanja i financiranja od strane vladinih  i drugih institucija, a posebno putem natječaja namjenjenih ruralnom prostoru.

Organizatori: PODUZETNIČKI CENTAR SINJ d.o.o

www.pcsinj.hr