Aktualno

Virtualna šetnja kroz Svetište Gospe Sinjske i grad Sinj

Turistička zajednica grada Sinja, u suradnji s Gradom Sinjem, Svetištem Gospe Sinjske i turističkom agencijom Cogitolab, uspješno je ostvarila prvu fazu virtualne šetnje gradom Sinjem i Svetištem Gospe Sinjske.

Suočeni s pandemijom svjetskih razmjera, zbog koje su nam svima ograničena kretanja, te novim uvjetima i modalitetima tržišta, Turistička zajednica grada Sinja sredinom svibnja krenula je s projektom Virtualni Sinj.

“Uz postojeće virtualne alate, ovim projektom nastojimo približiti svim zainteresiranim posjetiteljima cjelokupnu ponudu našeg grada, (njegove znamenitosti, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu) te ih zainteresirati za budući posjet gradu Sinju. Virtualnu šetnju su pripremili i osmislili članovi iskusnog tima agencije Cogitolab u suradnji sa svećenicima našeg Svetišta Gospe Sinjske.” – kazala je direktorica Tz grada Sinja, Monika Vrgoč.

Iskusni tim agencije Cogitolab u suradnji sa svećenicima Svetišta omogućio je potrebne uvjete i pomogli prigodom izrade sadržaja za brojne hodočasnike u najveće južnohrvatsko marijansko svetište. Naime, svake godine u vrijeme devetnice Gospi Sinjskoj svjedočimo velikom broju hodočasnika u Svetište. Oni ujedno posjećuju i ostale znamenitosti Grada Sinja.

Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s partnerima odlučila je približiti ih i u virtualnom obliku, sukladno cilju agencije Cogitolab: povezivanje i omogućavanje brzog i jednostavnog pregleda velikih hrvatskih marijanskih svetišta, od Marije Bistrice na sjeveru do Svetišta Gospe Sinjske na jugu Hrvatske.

Virtualnu šetnju možete pogledati na: https://heritagecroatia.com/bastina/virtualni-sinj/

shares