Aktivni odmor

Jedinstveno božićno drvce okićeno u Krstača jami na Vrdovu!


 U organizaciji članova Speleo sekcije Planinarskog društva sv. Jakov iz Bitelića, u subotu 19. prosinca, prigodno je okićeno jedinstveno božićno drvce u Krstača jami na Vrdovu, dubokoj oko 30 metara.

Dinarsko područje prepuno je ponikvi, skrivenih jama i špilja, koje nažalost često budu na meti neodgovornih pojedinaca, te umjesto služenja prirodnoj svrsi, često budu pretvorena u ilegalna odlagališta raznih vrsta otpada. Speleološka sekcija PD sv. Jakov, u suradnji s brojnim kolegama iz cijele Hrvatske, tijekom cijele godine organizirali su brojne ekološke akcije čišćenja jama s ciljem njihova očuvanja.

Ova po svemu neobična godina, spriječila je organizaciju brojnih kulturnih i sportskih događanja i natjecanja. Kako se nalazimo u vremenu iščekivanja Božića, najradosnijeg katoličkog blagdana,  članovi Speleo sekcije sv. Jakov Bitelić na uistinu su jedinstven način pridonijeli ovogodišnjem božićnom raspoloženju.

Okitili su božićno drvce i snimili prigodni video u jami dubokoj 30-tak metara i tako svima zaželjeli Čestit Božić te sretnu i uspješnu novu godinu.

Prigodnu video čestitku možete pogledati na:

Foto: Tz Sinj
Više: Tz Sinj

shares