Aktualno

Noć muzeja 29.01.2021. u digitalnom obliku

Šesnaesta Noć muzeja održat će se 29. siječnja od 18 do 1 sat iza ponoći i obilježit će je teme koje će sukladno mogućnostima i općem epidemiološkom stanju realizirati djelatnici muzeja sa svojim suradnicima. Najveći dio programa odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ na gradske trgove i prostore, ali i u stvarnom prostoru muzeja gdje to bude moguće organizirati za posjetitelje u ograničenom broju.

Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, mediji i partneri te publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju. Na temelju brojnih anketa i  istraživanja može se reći da je više od 5 milijuna posjetitelja pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije.

Prethodne godine je samo splitske muzeje i galerije pohodilo 20 tisuća posjetitelja koji su pratili različite programe, koncerte, promocije, otvorenje izložbi. Ove godine organizatori programa u muzejima, galerijama, znanstvenim i pedagoškim ustanovama će svojim programima nastojati potvrditi zajedničku želju za otvaranjem muzejskih i ostalih ustanova te povratak publike u njihove izložbene prostore

Teme 16. Noći muzeja:
Više…