Aktivni odmor

ASTA DESTINATION EXPO 2021. Skup 150 – 200 američkih putničkih agenata u Hrvatskoj

10 – 13. Lipnja, Dubrovnik

Između 150-200 stručnjaka za turizam i putovanja iz SAD-a boravit će u Hrvatskoj na godišnjoj konferenciji ASTA udruženja (American Society of Travel Advisors), najveće organizacije putničkih agenata na svijetu. Svrha je promocija Hrvatske kao turističke destinacije i edukacija američkih agenata u prodaji hrvatskih turističkih aranžmana.

Uslijed epidemiološke situacije u Hrvatskoj i SAD-u, konferencija „ASTA DESTINATION EXPO“ odgođena je sa prosinca 2020. za 2021. godinu u terminu od 10 – 13. lipnja, stoga je i broj sudionika ograničen. Konferencija će se održati u hotelu Lacroma Valamar Dubrovnik. Službeni organizatori događaja su AmCro Travel i ASTA u partnerstvu sa Gradom Dubrovnikom, Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, te jednako važnim partnerima u organizaciji događaja HIT Dalmatia-om i Elite Travel-om.

Cilj ove konferencije je snažnije pozicionirati Hrvatsku na tržištu putovanja SAD-a, privući kvalitetnu strukturu gostiju, ojačati partnerske i poslovne odnose, te raditi na uvođenju direktnih letova iz SAD-a u Hrvatsku, što bi uvelike pomoglo ostvarenju navedenih ciljeva.
Hrvatske putničke agencije, hoteli i drugi sudionici u turizmu iskazali su veliki interes za izlaganjem na Trade show-u i B2B sastancima tijekom ASTA konferencije. Više informacija o tom dijelu eventa i kao i link za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama www.hitdalmatia.com/asta

Američki agenti u Hrvatsku dolaze već od 03. lipnja, te se zadržavaju sve do 20. lipnja, posjećujući sve dijelove Hrvatske, kroz organizirana FAM putovanja, koji čine sastavni dio ASTA Destination Expo 2021.

Više o događaju na sljedećem linku: https://my.asta.org/ADE/Home/ADE/Home.aspx .
Tijekom cijele 2020 godine, unatoč pandemiji, u SAD-u se je odvijala snažna promocija Hrvatske, koja se je nastavila i kroz 2021. godinu. AmCro Travel uz podršku Turističke zajednice grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice, na ASTA Global Live u kolovozu 2020., izborio je nagradu za Hrvatsku “ASTA International Destination Partner of the Year 2020 Award“.

Uručenje nagrade ministrici turizma gđi. Brnjac, biti će na službenom otvaranju konferencije 11. lipnja. Pored ministrice turizma, govore dobrodošlice američkim agentima, uputit će i gradonačelnik grada Dubrovnika, direktor Hrvatske turističke zajednice, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, američko veleposlanstvo.

Pozdravne govore ćemo čuti i od predstavnika American Airlinesa, te brojnih drugih uglednih uzvanika.

Za više informacija kontaktirati:
Elinda Ravlic, CEO, AmCro Travel / ASTA Chapter President for Croatia,
elinda@amcrotravel.com