Aktivni odmor

Mike Saran i ove godine biciklirao od Praga do Splita

Na ovogodišnjem 1200 kilometara dugom biciklističkom podvigu poslovnjaku i filantropu Mike Saranu društvo su bili proslavljeni češki nogometni reprezentativac Patrik Berger, slavni hokejaš Patrik Eliaš i češki biciklistički as Tomaš Grim.

Želja mi je da ovo postane tradicija, naš godišnji izazov s misijom. Ove smo godine svojom vožnjom od Praga do Splita promovirali zdrav život i aktivnosti koje provodimo u sklopu  naše zaklade Sport2Life, programe koje provodimo za aktivan i zdrav život djece i mladih.’, izjavio je Mike Saran, poslovnjak i filantrop, vlasnik splitskog luksuznog resorta Le Meridien Lav, nakon odbiciklirane dionice od 1200 kilometara koju je u devet dana prešao od Praga do Splita.

Mike Saranu ovo je drugi biciklistički podvig od Praga do Splita koji je odvezao. Prošle je godine učinio isto, odmah čim su europske granice otvorene nakon prve Covid-19 pandemije, kako bi vlastitim primjerom pokazao da se može slobodno kretati Srednjom Europom i putovati do Hrvatske te kako je Hrvatska sigurna i poželjna destinacija za ljetni odmor.

Ove je godine Saran na svom putovanju biciklirao kroz Češku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Uz bicikliranje tijekom rute se zaustavio kako bi osvojio vrh Hochblaser visoravni od 1771 metara zahtjevnom stazom ferratom Keiser Franz Joseph, a dolaskom u Hrvatsku posjetio je Muzej krapinskih neandertalaca, Samobor, slapove na Rastokama, Nacionalni park Plitvička jezera, Liku, Velebit na kojem je biciklirao Majstorskom cestom, vozio se kajakom po Zrmanji te predstavio  prirodne ljepote Hrvatske svojim suputnicima i pratiteljima na društvenim mrežama.

Iako je ove godine primarni cilj našeg Sport2life podviga bio promocija sporta, aktivnog i zdravog života, nisam mogao a da svojim prijateljima ne predstavim ovu divnu zemlju u koju sam se zaljubio čim sam je upoznao prvi put. Naravno da su i Patrik i Tomaš ostali zaprepašteni ljepotama Hrvatske – Zagorjem, Likom, Velebitom, Plitvičkim jezerima i našom obalom. Vjerujem da im ovo nije posljednji put da su posjetili Hrvatsku, dapače!’, izjavio je Saran.

Ovim podvigom Saran je povezao i svoja dva poslovna projekta, svoj novootvoreni praški hotel Sport Performance Centra Blue Orange i svoj splitski resort Le Meridien Lav gdje su ih na dolasku odnosno cilju ovogodišnjeg biciklističkog podviga dočekala djeca polaznici Sport2Life Škole sporta i zdravog života koji su taj dan odradili svoj posljednji trening i dobili diplome za uspješno svladane vještine i znanja u raznim sportovima.

Sport2Life podvig ostvaren je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Podsjetimo, kako je uz biciklistički Saran prošle godine ostvario još jedan nevjerojatan podvig u Hrvatskoj. Kajakom je preveslao od Sjevera hrvatske obale – Savudrije do najjužnije točke – Prevlake kako bi uz promociju zdravog života i bavljenja sportom ukazao i na važnost očuvanja i zaštite mora od onečišćenja.