Aktualno

Sve je spremno za WTA Croatia Bol Open!

Nikad veći broj hrvatskih tenisačica, 13 tenisačica iz Top 100, jedini turnir u ovom dijelu Europe na otoku, prekrasan ambijent, vrhunska organizacija – očekuje nas tjedan sjajnog tenisa na Bolu

Split, 4. lipnja 2021. – Od 7. do 12. lipnja Bol postaje ponovo središte ženskog sporta. Nakon godinu dana pauze na teniske terene Bluesun Hotels & Resortsa vraća se WTA Croatia Bol Open. Uz glavne  nositeljice turnira Saru Sorribes Tormo i NadijuPodorosku, zahvaljujući pozivnici organizatora na Brač dolazi čak pet hrvatskih tenisačica što je rekord u povijesti hrvatskog tenisa – istaknuto je danas na konferenciji za novinare u splitskom restoranu Artičok.

„Uz Terezu Mrdežu i Tenu Lukas, ove godine dolaze i Ana Konjuh, Jana Fett i Bernarda Pera, Zadranka s putovnicom SAD-a. Zahvaljujući satelitskom prijenosu HRT-a čak 16 stranih televizija prenosit će polufinale i finale iz Bola u stotinu zemalja. Ovogodišnji turnir organiziran je u nemogućim uvjetima, teško je bilo naći sponzore kad nema publike, stoga sam neizmjerno zahvalan svima koji su nas podržali“, ističe Feliks Lukas, direktor WTA Croatia Bol Opena. 

Dodao je kako već danas na Brač stiže 20 tenisačica, autobus ih očekuje u splitskoj zračnoj luci gdje ih se u suradnji s jednim od najpoznatijih epidemiologa, doktorom Marijom Parčinom, odmah testira, a rezultati su gotovi već do dolaska u Bol. S obzirom na vrhunsku organizaciju i strogo poštivanje svih epidemioloških mjera WTA je bolski turnir prepoznao kao covid free odredište i ovo je prvi WTA turnir bez bubble zone za tenisačice. 

Organizatora su u Splitu podržale hrvatske reprezentativke Tereza Mrdeža i Tena Lukas koje su najbolje rezultate u karijeri ostvarile upravo u Bolu. Tereza je u top formi i iznimno je sretna što će ove godine zahvaljujući pozivnici preskočiti kvalifikacije, a Tena je emotivno vezana za turnir u čijoj organizaciji sudjeluje čitava njezina obitelj. 

Bol i tenis se vole, žive zajedno, istaknuo je Markito Marinković, direktor TZ općine Bol. Kazao je kako je teniski centar u savršenom ambijentu, par minuta od Zlatnog rata, jedne od najljepših plaža i najavio spoj sporta i umjetnosti u tjednu održavanja bolskog turnira. Poznati fotograf Jadran Lazić u četvrtak otvara izložbu svojih radova i predstavlja monografiju, a u petak se otvara Muzej Dominikanskog samostana.

„Turnir je svojevrstan početak sezone u našim hotelima i želio bih zahvaliti svim našim zaposlenicima koji u ovim izazovnim vremenima daju sve od sebe kako bismo imali uspješne rezultate. Imamo sjajne najave i bilježimo rekordan buking, čak i bolji od onog iz 2019.“, zaključio je Hrvoje Veselko, predsjednik Uprave Bluesun Hotels& Resortsa.

Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije rekao je da ovaj dio Dalmacije ima sve preduvjete za razvoj sportskog turizma, a WTA u Bolu je primjer sjajne organizacije turnira i odlična prilika za promociju Dalmacije i Hrvatske.

Ovogodišnji 15. WTA Croatia Bol Open, peti u organizaciji Feliksa Lukasa, održava se uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta i uz podršku vjernih partnera – Splitsko-dalmatinske županije i županijske Turističke zajednice, Turističke zajednice i Općine Bol, Bluesun Hotels & Resortsa, Adriatic osiguranja i po prvi put Studenca, poznatog dalmatinskog lanca maloprodaje.