Aktivni odmor

Osim što je poznata po najslađim breskvama na svijetu i čipkastim plažama, prekrasna Podstrana nudi niz adrenalinskih sadržaja!

NAJSLAĐE PRASKE NA SVIJETU I ČIPKASTE PLAŽE znak su prepoznavanja prekrasne Podstrane, koja Vas ovoga puta poziva u novu avanturu – onu s dozom adrenalina!

Njeno poprište – brdo Perun, zapadni dio masiva Primorske kose nazvan po drevnom bogu koji je vladao munjom i gromovima, ponudit će ništa manje moćne adrenalinske sadržaje, začinjene neodoljivim daškom praslavenskih vremena!

ISPROBAJTE PLANINARENJE! Ovdje bi „problem“ mogao biti odabir – naime, na raspolaganju Vam je čak 6 atraktivnih dionica uključujući povijesnu, antičku stazu Dioklecijanov put. Da Vam olakšamo – odaberite najpopularniju stazu, a ako ste u naročito dobroj formi – onu najzahtjevniju!

Unatoč tome što je razmjerno zahtjevna, staza Strožanac – Sv. Jure uživa iznimnu popularnost već godinama, možda zahvaljujući iznimnu pogledu, koji je najfascinantniji upravo na njenu odredištu – vrhu Perunsko sa pitoresknom crkvicom Sv. Jure iz 9. stoljeća. Neodoljiva vizura splitskog akvatorija s morem i otocima, te spektakularni prizori planinskog ambijenta, razgalit će Vam dušu! A prapovijesne ilirske obredne gomile i čak 4 srednjovjekovne crkvice tek su dio sjajnog sadržaja koji Vas očekuje upustite li se u četverosatno savladavanje vrlo zahtjevne staze Trans Perun, koja nudi svojevrsni kružni obilazak ovog brda. Ne zaboravimo napomenuti da TZO Podstrana nudi fantastičnu brošuru, gdje ćete pronaći temeljite upute za kretanje svim dostupnim stazama.

POSEGNITE ZA ADRENALINSKIM POSLASTICAMA NEDALEKO HRASTOVE ŠUME, do kojih možete stići i automobilom – ondje Vas očekuju 280m dugačka via ferrata Perunika (penjački put osiguran metalnim klinovima i nožištima te sajlom za osiguranje, op.a.) te penjalište Perun sa 3 sektora i čak 60-ak atraktivnih smjerova u rasponu ocjena 4c – 8a. Bilo da odaberete sektor štosnog naziva Kafić, intrigantni Viljanski grad ili simbolični Pod noge, jedno je sigurno – Vaše penjačko zadovoljstvo će biti zajamčeno!

7CB_8555_PODSTRANA_IZLET_1

NEKA VAŠ NEWS FEEDZAGRMI! Zahvaljujući neodoljivim vidikovcima i fotkama na ovim lokacijama, probila se Podstrana i na najestetskijoj mreži na svijetu – Instagramu! Iako prekrasne fotografije njene netaknute prirode čine da biste najradije – ušetali u ekran, radije se prošetajte do ovog idiličnog mjesta, odaberite neku od aktivnosti po ukusu i napravite atraktivne fotke, koje će, baš nekako u stilu drevnog boga Peruna, učiniti da Vaš news feed na društvenim mrežama upravo – zagrmi!

Više: visitpodstrana.hr